Dok se lekari bore za Srbiju, oni ih kleveću: Zelenović i Petrović zarad vlasti napadaju hrabre medicinare

Naš čuveni i često citirani nobelovac Ivo Andrić, na jednom mestu upozorava na opasnost od ljudi koji su ugroženi ili misle da su ugroženi, i kaže: Oni osećaju potrebu da se brane i zbog toga često i neočekivano i podmuklo napadaju.

Ovih dana umišljeni „vlasnici Šapca“ Dušan Petrović i Nebojša Zelenović, u strahu od predstojećeg gubitka vlasti, svakodnevno doprinose uvidu u tačnost prethodnih Andrićevih navoda.

Preko njima bliskih medija napadaju i podmuklo i neočekivano. Neočekivano, jer su njihovi napadi usmereni ka onima, kojima svi već nedeljama odaju priznanje aplauzom svake večeri tačno u 20h. Podmuklo, jer upravo to svedoči o nameri da se zarad ličnog političkog interesa, profitira u jednoj od najtežih situacija u kojoj se nalazi ne samo Srbija, već ceo svet.

Lišeni bilo kakvog osećaja i želje za pobedom nad nevidljivim neprijateljem, tandem Zelenović-Petrović razmišlja samo o pobedi nad Srpskom naprednom strankom. Zato preko medija, koji šire njihovu propagandu napadaju zdravstveni sistem Srbije za koji kažu da je propao, a posebno etiketiraju čelnike šabačkih zdravstvenih ustanova. I dok srpski zdravstveni sistem drži lekciju o borbi sa bolešću čak i razvijenijim zemljama od Srbije, dok se cela zemlja divi podvigu srpskih zdravstvenih radnika, heroja koji brane ceo narod na prvoj liniji fronta protiv koronavirusa, ima neko u Šapcu ko ima primedbe na njihov rad. I nije ga sramota da to i kaže. I da pritom ne preza ni od najgorih laži.

Jedna od njih je da se iz Opšte bolnice Šabac i gradskog zavoda za javno zdravlje ne saopštavaju informacije o obolelima.  Da li to znači da gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović krivotvori informacije na svom facebook profilu, na kom svakodnevno objavljuje informacije o obolelima pozivajući se baš na ono što je saopštio direktor šabačke bolnice, kao i čelnici gradskog zavoda za javno zdravlje? Ali eto šta se dešava kada se Zelenović sa svojim poslušnicima uplete u sopstvene laži.

Jedna od njih je i da su pojedini funkcioneri „nestali“ sa političke scene. Inače, još jedna očigledna glupost je prozivanje onih, koji su najaktivniji. Ne prođe dan da se načelnik Mačvanskog okruga Vladan Krasavac ne oglasi u vezi sa aktuelnom situacijom, da ne podsećamo na činjenicu da je podelio više hiljada zaštitnih maski i rukavica, dok je poverenik SNS-a Boban Birmančević pošto je podelio nekoliko stotina humanitarnih paketa, podneo i krivične prijave baš protiv onih koji lažu i usred vanrednog stanja šire dezinformacije. Varaju se Petrović i  Zelenović ako  misle da narod ne vidi njihove podmetačine i pokušaje da im se dodvori samo zbog predstojećih izbora. Jedan od tih pokušaja je i osnivanje „privremene bolnice“ u Šapcu u kojoj bi se lečili zaraženi Šapčani. Da li se Zelenović u vezi sa tim konsultovao sa kriznim štabom i stručnjacima, koji već nedeljama vode borbu protiv epidemije? Da li je u međuvremenu specijalizirao infektologiju, epidemiologiju i virusologiju pa postao kompetentan da odlučuje gde će biti „privremena bolnica“?

U ovoj borbi sa koronavirusom postoji strategija i plan, koji ne uključuje ideju da svaki gradonačelnik ili predsednik mesne zajednice po sopstvenom nahođenju osniva privremene bolnice, gde on misli da bi trebalo. Za sada, kako smo videli, takvim odlukama prethode ozbiljne analize i stručne procene, što je mnogo više od nastojanja jednog lokalnog politikanta da po svaku cenu ostane na vlasti.

Izvor: Srbija Danas

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*