Dodeljene Godišnje sportske nagrade u Opštini Pećinci

Osma po redu svečanost dodele Godišnje sportske nagrade Sportskog saveza „Razvoj sportova“ okupila je 18. marta u Sportskoj hali u Donjem Tovarniku najbolje među najboljima u pećinačkom sportu.

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić je naglasio da je opštinsko rukovodstvo kao prioritetne ciljeve, pored razvoja privrede i infrastrukture, postavilo školstvo, zdravstvo i sport. Kako je rekao, školstvo – da bi nam deca bila obrazovana, zdravstvo – da bi bila zdrava, i sport – da bi smo decu sa ulice preveli na sportska borilišta, kako bi od najranijeg uzrasta razvila zdrav način života i težnju da radom, borbenošću i učenjem pomeraju granice svojih mogućnosti.

„Za nepunu deceniju, Opština Pećinci uložila je stotine miliona, što budžetskih sredstava, što sredstava obezbeđenih od viših nivoa vlasti, u izgradnju ovog modernog sportskog objekta u kome se večeras nalazimo, obnovu fiskulturnih sala u školama, fudbalskih stadiona, kao i u obnovu i izgradnju terena za male sportove i dečjih igrališta u svim naseljima naše opštine. Podršku sportistima pružali smo i kroz nabavku sportske opreme, sportskih rekvizita i finansiranje troškova takmičenja. Lavovski deo posla u unapređenju uslova za razvoj sporta, kao i u okupljanju i negovanju mladih i talentovanih sportista, obavio je upravo Sportski savez „Razvoj sportova“. Večeras, kada se osvrnem na sve rezultate kojima su nas u poslednjih nekoliko godina obradovali naši sportisti, i kada pogledam ovu vedru, zdravu i razigranu mladost znam da se ulaganje isplatilo“ – istakao je prvi čovek pećinačke opštine, i dodao da će lokalna samouprava nastaviti sa ulaganjima dok svako dete, svaki mladi čovek ne budu imali idealne uslove za bavljenje sportom.

Opština Pećinci i Sportski savez “Razvoj sportova” brojnim merama, već godinama, nastoje da mlade usmere u pravcu kompletnog psiho-fizičkog razvoja, uvek imajući na umu da je pored fizičkog razvoja, za formiranje kompletne ličnosti, izuzetno značajan proces obrazovanja, te tako ne nagrađuju samo sportske rezultate već i dostignuća u učenju. Učenike koji postižu najbolje rezultate u učenju i u školskom sportu nagrađuju besplatnim letovanjem, mladi svih uzrasta imaju priliku da na pećinačkim bazenima upišu besplatnu školu plivanja, a za odlične učenike je ulaz na pećinačke bazene besplatan tokom cele kupališne sezone.

Od svog nastanka, krajem 2013. godine Razvoj sportova bio je i ostao krovna organizacija u opštini Pećinci sa jednim jedinim ciljem, a to je, promocija, popularizacija i razvoj sportskih aktivnosti u opštini, kao i stvaranje uslova da se što više mladih, ali i onih starijih, okrene aktivnom bavljenju sportom. Milan Đokić, sekretar Sportskog saveza rekao je da, kada se osvrnu na put koji su prešli u ovih 9 godina postojanja, vide nepobitne retultate. Savez trenutno okuplja 44 sportska kluba i organizacije, i preko 2000 aktivnih sportista.

„Sve to ne bi bilo moguće da od samog osnivanja nismo imali bezrezervnu podršku pećinačke lokalne samouprave i bez požrtvovanog rada prethodnog rukovodstva Sportskog saveza, ali ni bez sportskih radnika koji su svoj život posvetili uzgajanju mladih talenata, i naravno bez mladih talentovanih ljudi koji ne žale rada, truda i znoja kako bi svoj talenat pretočili u vrhunske rezultate“ – rekao je Đokić.

Godišnja sportska nagrada svakako je kruna svega onoga što su sportisti iz pećinačke opštine postigli na sportskim borilištima.

U kategoriji seniora titulu najuspešnijeg sportiste za 2021. godinu poneo je Dušan Maričić fudbaler FK „Srem“ iz Sremskih Mihaljevaca, najuspešnija sportistkinja je Marija Prodanović članica Girevoj sport klub Pećinci, dok je najbolja seniorska ekipa u protekloj godini FK „Donji Srem 2015“ iz Pećinaca.

U kategoriji juniora najbolji sportista je Bojan Lazić, mladi fudbaler FK „Sloboda“ iz Donjeg Tovarnika, najbolja sportistkinja je Katarina Žeželj odbojkašica OK „Mladost 07“ iz Pećinaca, a najbolja sportska ekipa je Škola fudbala „Sloboda“ iz Donjeg Tovarnika.

U kategoriji školskog sporta titulu najboljeg poneo je Strahinja Radivojević učenik OŠ „Dušan Jerković Uča“ iz Šimanovaca, najbolja sportistkinja je Nevena Ivanić OŠ „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca, a iz pećinačke srednje Tehničke škole „Milenko Verkić Neša“ titulu najboljih poneli su sportista Miloš Janković i sportistkinja Tamara Sudetić. Najbolji nastavnik fizičkog vaspitanja drugu godinu za redom je Milica Đurđević iz pećinačke OŠ „Slobodan Bajić Paja“, a samim tim i škola koja je postigla najzapaženije rezutate na sportskim takmičenjima je pećinačka škola.

U ime nagrađenih prisutnima se obratila Milica Đurđević koja se tom prilikom zahvalila Sportskom savezu i Opštini Pećinci na pomoći i podršci u oblasti sporta, koju, kako je rekla, dobijaju već dugi niz godina, kao i da je njena nagrada rezultat zajedničkog rada nje i njenih kolega, ali i učenika i roditelja pećinačke škole.

Razvoj sportova i ove godine nagradio je zaslužne sportske radnike u protekloj godini – najzaslužniji sportski radnik je Sreta Kokanović iz Popinaca, najbolji sportski radnik je Siniša Sarić iz Donjeg Tovarnika, a najbolji trener u 2021. godini je Miloš Đokić, trener FK „Sloboda“ iz Donjeg Tovatnika. Takođe, Sportski savez nije zaboravio ni one, koji su svojom podrškom dali značajan doprinos vrhunskim rezultatima Sportskog saveza, te su plakete za unapređenje sporta u opštini dobili Opština Pećinci, Policijska stanica Pećinci i Lovačko društvo „Donji Tovarnik“. Kao i svake godine, pored priznanja najuspešnijima, Sportski savez je klubovima članovima, osnovnim školama i srednjoj školi dodelio vredne poklone.

Logističku podršku u organizaciji dodele Godišnjih sportskih nagrada Sportskog saveza “Razvoj sportova”, kao i svake godine, pružio je Kulturni centar Pećinci, a svečanost je obogaćena kulturno-umetničkim programom, tokom kojeg su nastupili članovi KUD “Izvor Donji Tovarnik” koji su od četiri koreografije, dve premijerno izveli, dok je svojim glasom svečanost uveličala i mlada vokalna solistkinja Teodora Radosavljević.

Izvor: Zvaničan sajt Opštine Pećinci

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*