Додела награда најбољим румским ђацима

Најбољи ђаци наше општине били су главне звезде данашњег програма Културног лета. Наиме, Општина Рума је одлучила да ове године званичну доделу диплома и новчаних награда вуковцима уручи на свечаности организованој на Градском тргу, под окриљем Културног лета, како би пред суграђанима заслужено промовисала оне најбоље, најмарљивије и највредније ученике наше општине.Председница Општине Рума Александра Ћирић и њена заменица Биљана Поповић Јовановић поделиле су укупно 100 Вукових диплома, али и новчане награде од по 10.000 динара. Такође, награђено је и 16 ђака генерације са по 20.000 динара.

Општина Рума награђује наше најбоље ученике за посебан труд и залагање током школовања, уз подстрек и жеље да и у будућности наставе са успесима, истакла је председница Ћирић, па су тако овогодишњи износи награда дуплирани у односу на претходну годину.

„Драги вуковци и ђаци генерације честитам вам свима постигнутом успеху. Честитке и професорима који су се несебично трудили да пренесу своје знање, који су учествовали у њиховом успеху, бодрили их, подржавали и водили на бројна такмичења. Упркос тешкоћама са којима сте се суочавали протеклих година због немилосрдног вируса. Ја се надам да више нећете имати оваквих сметњи у настави. А вама драга децо желим пуно успеха у даљем школовању, желим да вам се у лично и у име општине захвалим. Захваљујући вашем успеху ми смо још успешнији и још бољи. Улажући у вас ми укажемо у нашу будућност. Без вас тако дивних и тако добрих наша будућност није извесна. Захваљујући вама, вашој памети, доброти, труду и искрености ваша будућност је загарантована, а наша дужност је да то препознамо и да то наградимо. Ваш успех ћемо пратити и даље, ту смо да вам помогнемо и да вас подржимо и бодримо и да будемо поносни на вас када једног дана чујемо да сте постали успешни људи. Искрено се надам да ћете се и ви једног дана сетити ваше Руме и да ћете се вратити у ваш родни град, да као успешни људи у различитим занимањима радите и стварате у нашој општини“, поручила председница Ћирић.

Увертиру у данашњу свечаност направио је хор „Звончићи“, одлично изабраним дечијим репертоаром, док је по завршетку церемоније додела награда музички програм употпунио сјајни рок бенд „Погрешно скретање“,  сачињен од румских гимназијалаца.

Извор/ Фото/ Општина Рума