Dobrinci: Ulaganje u povrtarstvo važno za srpsku poljoprivredu

Fabriku La Linea Verde, koja posluje u Dobrincima, danas je obišao ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je istakao da je od velike važnosti za razvoj poljoprivrede u Srbiji da se ulaže u povrtarstvo kako bi se doprinelo plasmanu gotovih proizvoda iz Srbije.

– Posao je bio težak i neizvestan, ali uz pomoć tima koji smo stvorili, razumevanja i velike podrške lokalnog stanovništva kao i lokalnih vlasti očekujemo da će naša kompanija imati svoju budućnost na ovom tržištu – izjavio je vlasnik kompanije Đuzepe Bataljola.

Iz lokalne samouprave Opštine Ruma ne kriju svoje zadovoljstvo što je baš Ruma pogodno tle kako za domaće tako i strane investitore. Svakako ne treba zanemariti ni subvencije od strane pokrajine i države.

– Investicije u prerađivačku industriju su od uzuzetne važnosti,  jer se time stvaraju preduslovi za stvaranje, a samim tim i izvoz finalnih proizvoda iz Srbije – istakao je Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo.

Podsetimo, proizvodnja u Dobrincima je krenula  početkom 2018. godine sa timom koji broji 70 stalno zaposlenih, a proizvodima iz ove fabrike danas se snabdevaju trgovinski lanci u Srbiji, Hrvatskoj i Rusiji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*