Divan je kićeni Srem: Predstavljanje Rume na Sajmu turizma

Pod sloganom „Odmor te čeka“, juče je počeo jubilarni 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Na sajmu se predstavlja više od 1.200 izlagača iz 55 zemalja, a tradicionalno Opština Ruma će se predstaviti na štandu „Divan je kićeni Srem“, pod okriljem Turističke organizacije Vojvodine. Na ovogodišnjem Sajmu turizma akcenat se stavlja na „Leto u Sremu“, pa je Turistička organizacija opštine Ruma uradila posebnu brošuru pod nazivom „Leto u Rumi“. Takođe, kako ove godine obeležava stogodišnjica od prisajedinjenje Srema Kraljevini Srbiji, urađena je i brošura posvećena važnom datumu. Zajednički štand opština Srema posetio je juče i šef Kabineta predsednika opštine Vojislav Mioković. Direktorica Turističke organizacije opštine Ruma Mirjana Vujasanović ističe da je rumski štand bio izuzetno posećen prvog dana sajma i da se nada porastu broja turista u 2018. godini.

„Zaista je divan kićeni Srem u njemu možete mnogo toga da vidite, doživite i okusite, a Ruma pošto je u samom srcu Srema mora biti obavezna stanica za sve turiste. Ove godine sve turističke organizacije iz Srema promovišu leto u Sremu. Mi smo pripremili brošuru pod nazivom „Leto u Rumi“ i ljude u Beogradu upoznajemo da na samo 50 kilometara odavde imaju jednu pravu oazu oličenu u izletištu Borkovac, gde mogu da uživaju u prirodi, prave piknik u šumi, plivaju u pravom olimpijskom bazenu, ili pak jezeru, posete spa centar. U cilju negovanja tradicije ovog puta promovišemo i stogodišnjicu prisajedinjenja Srema Srbiji. Odluka o prisajedinjenju doneta je u Rumi u kući dr Žarka Miladinovića 24. novembra 2018. godine, dakle jedan dan pre Velike narodne skupštine u Novom Sadu kada je doneta odluka o prisajedinjenju Vojvodine (Banat, Bačka i Baranja) Kraljevini Srbiji“, izjavila Mirjana Vujasinović.

Rumska turistička organizacija će ove godine promovisati i brojne manifestacije koje opštinu čine posebnom. Sajam će trajati do nedelje 25. februara, a zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Grčka.

 

Izvor: ruma.rs

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*