Dečiji fudbal je uvek više od igre: Meridian Sport novom donacijom dresova nagradio FK Arena Kragujevac

Lepo vreme i sunčani dani uvek su poziv deci na druženje i sport, ali kada je najmasovnije fudbalsko takmičenje za decu u pitanju, onda ovaj poziv nije ni potreban. Vikend za nama je po ko zna koji put ove godine bio u znaku odigravanja fudbalskih duela pod okriljem Lige budućih šampiona. Mališani iz čitave Srbije su tokom subotnjih i nedeljnih termina na otvorenim terenima odigravali svoje takmičarske mečeve sa timovima unutar svog koordinacionog centra, a karavan Meridian Sporta i Lige budućih šampiona je bio na licu mesta da sve to isprati i zabeleži.

 

Ovogodišnje izdanje lige nosi sa sobom veliki broj fudbalskih talenata koji iz dana u dan pokazuju napredak u igri i zavidan fudbalski potencijal, ali donosi i pregršt momenata za pamćenje, kako na terenu, tako i van njega. Međutim, jedan detalj ostvaren na Republičkom finalu zavredio je posebnu pažnju i pokazao zašto je fudbal nekada više od igre.

 

Ambiciozni trogodišnji plan Meridian Sporta i Lige budućih šampiona da sve ekipe iz ukupno 12 koordinacionih centara dobiju po jednu garnituru sportske opreme nastavljen je i ovog puta po već dogovorenom planu u kome na red dolaze Republički šampioni sa Zlatibora. Nakon donacije FK Aerodrom kids iz Kragujevca, ove nedelje otišlo se korak dalje ka još jednoj ekipi iz Šumadije.

 

Devojčice i dečaci koji brane boje FK Arena iz Kragujevca su na majskom Republičkom finalu na Zlatiboru poraženi u finalu generacije 2014. godišta od vršnjaka iz Čukaričkog, ali su predstavnici ovog superligaša doneli jednu neobičnu odluku i rešili da komplet opreme, namenjenu šampionima, prepuste drugarima iz Kragujevca i FK Arena kao podstrek za nove uspehe i pobede. Ovaj izuzetan gest u pravom duhu fer pleja samo je potvrda svih onih pozitivnih stvari koje Meridian Sport i Liga budućih šampiona zajednički promovišu kroz takmičenja ovih malih šampiona.

 

Klinci i klinceze iz Kragujevca su pre same ceremonije dodele dresova odigrali revijalni susret sa vršnjacima iz Crvene zvezde. Bio je to pravi festival fudbala, sa mnogo lepih akcija, atraktivnih poteza i mnoštvom pogodaka, u kojima rezultat uopšte nije bio bitan. Nakon odmeravanja snaga sa još jednom superligaškom ekipom, koordinator za društvene aktivnosti Meridan sporta Stefana Todorović, uručio je perspektivnom treneru i pedagogu Kragujevčaninu Marku Markoviću, komplet garnituru dresova specijalno dizajniranih baš po njihovoj želji. Osmesi na licima dece dovoljno govore o količni sreće i zadovoljstva zbog ovog poklona.

 

Hvala prijateljima iz Lige budućih šampiona, hvala donatorima iz Meridian sporta, i naravno neizmerno hvala ekipi Čukaričkog, zbog lepog gesta i ustupanja sportske opreme našem klubu. Superligaški tim je pokazao da je u svemu veliki, ne samo po rezultatima seniorske ekipe i kompletne omladinske škole, već i van terena. Nama će ova oprema mnogo značiti u predstojećim utakmicama naših generacija u Ligi budućih šampiona u koordinacionom centru za Šumadiju, gde igramo od samog osnivanja. Zato smo i posebno ponosni na činjenicu da je naš klub jedan od timova s najdužim stažom u jedinstvenom konceptu takmičenja kakav je Liga budućih šampiona, uz još jednom zahvalnost Meridian Sportu koji je prepoznao značaj doniranja opreme budućim šampionima širom Srbije, kako bi im sportsko odrastanje i detinjstvo uopšte učinili lepšim i zadovoljnijim – istakao je trener Marković.

 

 

Nastojanjem da našim najmlađim sportistima omogući najadekvatnije uslove za bavljenje sportom Meridian sport je pokrenuo niz raznih projekata koji za cilj imaju učešće u ostvarenju dečijih šampionskih snova.  Kroz promociju pravih društvenih vrednosti ovaj sportski lider se na sve načine trudi da kroz svoje društveno angažovanje pruži zadovoljstvo i najmlađima, kako bi sport postao bitna stavka u njihovom daljem razvoju.