Dečija nedelja u Pećincima: „Gradimo mostove među generacijama“

Prvog dana obeležavanja Dečije nedelje, u Predškolskoj ustanovi „Vlada Obradović Kameni“, za najmlađe polaznike ove ustanove u Pećincima, Popincima, Prhovu i Sibaču priređena je dečija predstava „Sunce i mesečeva kći“, u izvođenju pozorišta „Pečurko“ iz Novog Sada.

Kako je rekla Valentina Šljukić, pedagog Predškolske ustanove, ovom predstavom započinju ovogodišnju Dečiju nedelju, koju će imati priliku da vide i deca u ostalih 12 naselja pećinačke opštiine.

„Trudimo se da deci obogatimo svakodnevni boravak raznim aktivnostima, a svakako da je pozorišna predstava nešto što ne mogu često da vide. Takođe, danas sa decom razgovaramo o dečijim pravima, crtamo na tu temu i pravimo izložbu od tih radova. Posebno mi je drago da je ovogodišnji moto Dečije nedelje „Gradimo mostove među generacijama“, jer mi radimo na tome već duže vreme – trudimo se da decu ne odvajamo strogo po uzrastima, nego da im pružimo priliku da se više druže između sebe i na taj način im pravimo jedno prirodno okruženje“,  istakla je Šljukić i dodala da je Dečija nedelja svakako prilika da se skrene pažnja javnosti na dečija prava, kao i da je to nedelja u kojoj se malo više bave time, jer im je svaka nedelja u godini jednako važna i jednako su posvećeni deci.

Tokom trajanja Dečije nedelje od 2. do 8. oktobra, PU „Vlada Obradović Kameni“ raznim aktivnostima od zajedničkih aktivnosti sa decom iz osnovne i srednje škole, preko dana otvorenih vrata kod predsednice Opštine Pećinci do festivala dečijeg stvaralašta obeležiće ovogodišnju Dečiju nedelju čiji je moto – Gradimo mostove među generacijama – za radost svakog deteta.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*