Dečija nedelja: Dan otvorenih vrata kod predsednice Opštine Pećinci

Kao i svake godine, u sklopu obeležavanja Dečije nedelje, juče je održan Dan otvorenih vrata kod predsednice Opštine Pećinci kojem su prisustvovali predstavnici učeničkih parlamenata sve tri osnovne škole sa teritorije pećinačke opštine. U direktnom razgovoru sa predsednicom Dubravkom Kovačević Subotički, u opštinskoj skupštinskoj sali učenici su bili u prilici da se bolje upoznaju sa radom lokalne samouprave, ali i iznesu svoje sugestije, da ukažu na probleme i nedostatke u školama i naseljima iz kojih dolaze.

Najmlađe stanovnike opštine Pećinci, predsednica Dubravka Kovačević Subotički na samom početku upoznala je sa načinom rada Opštine i njenih organa i pozvala ih, da ukoliko imaju bilo kakav problem svakako mogu da računaju na svoju lokalnu samoupravu.

„Zadovoljstvo je učestvovati u ovako konstruktivnom razgovoru sa mladima pred kojima je budućnost, a mnoga njihova pitanja i sugestije svakako ćemo razmotriti. Posebno mi je drago da sam danas videla koliko su naša deca humana i podržala sam njihov predlog da volontirajući pomažu starim licima u svojim naseljima“, istakla je Kovačević Subotički i dodala da je raduje‚ i interesovanje koje su deca pokazala za brigu o mladima, kao i da je bila u prilici da im kaže za sve mere podrške porodici i mladima – od jednokratnog dodatka od 40.000 dinara za svako novorođeno dete na teritoriji pećinačke opštine, pomoći pri kupovini školskog pribora pri polasku u školu, preko nagrađivanja najuspešnijih učenika, regresiranog prevoz za učenike srednjih škola, do studentskih stipendija.

Nastavnica engleskog jezika iz Osnovne škole “Dušan Vukasović Diogen” u Kupinovu, izrazila je zadovoljstvo zbog ovakvog vida saradnje i povezanosti učenika i lokalne samouprave, jer gde postoji saradnja tu su i rezultati.

“Kao što je predsednica napomenula, jako je bitno da deca vide da je njihova Opština uvek otvorena za saradnju i da će ih uvek primiti i saslušati njihove probleme, kao i da se upoznaju sa načinom rada ove institucije” – rekla je nastavnica Avramović Radivojević.

Današnji dan učenici sve tri osnovne škole u opštini Pećinci iskoristili su i za zajednički sednicu učeničkog parlamenta u OŠ “Slobodan Bajić Paja”, tokom koje je održano predavanje na temu “Most među generacijama”, a iz Centra za socijalni rad gost predavač bila je Branislava Maksimović.

Izvor: pecinci.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*