ДДОР Олимпијска стаза гостовала у Руми

Промоција олимпизма и олимпијских вредности, а пре свега добра забава и дружење, уз здрав такмичарски дух обележили су данашњи спортско – едукативни догађај „ДДОР Олимпијска стаза“.

Више стотина Румљана, од чега највише деце и младих, узело је учешће у овој манифестацији коју су у центру Руме организовали Олимпијски комитет Србије и компанија ДДОР осигурање, уз подршку Општине Рума.

Суштина данашњег такмичења је била да у десетак етапа кроз игру и забаву деца науче нешто о олимпијском играма, нашим олимпијцима, историји и успесима, казао је директор румске филијале ДДОР осигурања Петар Убавин.

„Успешна сарадња ДДОР-а и Олимпијског комитета траје већ више година, ми смо поносни спонзори Олимпијског комитета, неке вредности које негује ДДОР се подударају са вредностима олимпијског духа, а то су: толеранција, истрајност, борбени дух. Драго ми је што нас је време послужило и што је и друга манифестације овог типа сјајно дочекана у Руми“, истакао је Убавин.

Председник Скупштине Општине Рума Стеван Ковачевић изразио је задовољство што је наш град имао прилику да угости манифестацију која промовише здрав начин живота, која истовремено има и едукативни, образовни и забавни и спортски карактер.

„То су оне вредности за које се залаже и Општина Рума и зато нам је драго да је Рума домаћин овогодишње манифестације. Олимпијски комитет Србије је безброј пута афирмисао нашу државу, под његовим окриљем спортисти су освојили прегршт одличја. ДДОР компанија ише деценија послује у нашој средини, са њом имамо добре партнерске односе и та дугогодишња сарадња резултирала је оваквом манифестацијом. Нама је драго што оваква манифестација наставља континуитет после врло успешног Културног лета, но, пред нама је још неколико значајних спортско – рекреативних манифестација, мешу њима бих свакако издвојио Румски полумаратон, који одржава крајем месеца“, рекао је Ковачевић.

Манифестацији је присуствовао и наш олимпијац кајакаш Марко Новаковић, који је деци казао да верују у себе и своје могућности и да нема тог сна који се не може досањати.

Компанија ДДОР осигурање наградила је најбоље екипе и појединце вредним наградама и то у три различите категорије: најбољи појединац, најбољи пар и најбоља екипа.

Награђена је и ОШ „Иво Лола Рибар“, којој је ДДОР донирао важне спортске реквизите – лопте за више различитих спортова.