Dani vina Rivica: Poznata sremačka vina privukla posetioce iz cele Srbije

Proteklog vikenda u Rivici su održani 17-ti Dani vina. Manifestacija je privukla veliki broj posetilaca, što je i bio cilj organizatora. Pored dobrih vina, ukusne hrane i izložbe ručnih radova ovoga puta izabrani su i počasni građani Rivice. To su Dušan Bajatović direktor Srbija gasa, direktor RTV Miodrag Koprivica, potpredsednik pokrajinske vlade Ivan Đoković, Milenko Cicmil i Stevan Kazimirović.

Nadaleko poznata sremačka vina, ovog puta privukla su veliki broj gostiju u Rivicu na 17. po redu Dane vina. Ni kilometri nisu bili prepreka za vinare koji su u ovo sremsko mesto došli iz raznih krajeva naše zemlje, ali i iz okruženja.

„Došao sam kako bih prisustvovao sjajnoj izložbi vina i veoma sam oduševljen. Mislim da imamo šta da naučimo i vidimo i da sve to prenesem mojim sugrađanima. Čestitam svima na sjajno organizovanoj manifestaciji i još boljem druženju, rekao je za naš medijski centar Ilija Jovičić, načelnik Opštine Srpski Brod iz Republike Srpske.

Nagrađena su i najbolja vina. U kategoriji belih, zlatna medalja pripala je Slobodislavu iz Maradika, u kategoriji crvenih Nenadu Ćosiću iz Rivice, a najbolji roze imala je vinarija iz Bajše. Podrum malih vinara iz Putinaca imao je najukusnije voćno vino. Predstavnici sela domaćina imali su i ovog puta svoje predstavnike u takmičenju za najbolje vino. Njihova vina proizvedena su na najplodnijoj fruškogorskoj zemlji što je i osnov za dobra vina.

I ova manifestacija koja je je već u turističkim kartama naše zemlje upisana velikim slovima, imala je i svog apsolutnog pobednika.

„Ja sam već 15 godina deo ovog događaja, bilo je uspona i padova, a sad sam prepustio sve mlađima, odnosno sinu i snaji da rade i toliko su se trudili da su napravili šampionsko vino“ rekao je Toma Sloboda, apsolutni pobednik.

Organizatori su veoma zadovoljni ovogodišnjim Danima vina. Sve je proteklo u najboljem redu, a za to su zaslužni svi meštani Rivice, koji na najbolji mogući način odaju priznanje piću po kojem su i najpoznatiji.

„Manifestacija je plod se složnog truda, rada i zalaganja. Uz podršku lokalne saomuprave i Pokrajinske vlade, ali i svih donatora i spozora, i brojnih učesnika vinara, koji već tradicionalno dolaze na našu manifestaciju upotpunili smo jednu sliku. Ovo je događaj koji je opravdao poverenje koje nam ukazuju naši posetioci“, istakao je Goran Eror iz Organizacionog odbora „Dani vina“ Rivica.

Pored dobrog vina kojeg nije falilo u ponudi je bila i dobra hrana. Kod Sremaca jedno bez drugog ne može. Brojna udruženja žena sa svojim rukotvorinama, uveličala su ovogodišnje 17. Dane vina o kojima će se još dugo pričati.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*