“Dan mangulice – Sremski svinjokolj” “Dan mangulice – Sremski svinjokolj”
Specijalni rezervat prirode “Zasavica” za vikend je organizovao tradicionalnu svečanost u slavu svinjskog Srema i njenog najčuvenijeg predstavnika mangulice, sremske crne rase, koju je... “Dan mangulice – Sremski svinjokolj”

Specijalni rezervat prirode “Zasavica” za vikend je organizovao tradicionalnu svečanost u slavu svinjskog Srema i njenog najčuvenijeg predstavnika mangulice, sremske crne rase, koju je rezervat posle mnogo godina ponovo oporavio i proslavio njene dragocene osobine. Tokom čitavog dana, u okviru manifestacije “Dan mangulice – Sremski svinjokolj”, prodavalo se sveže meso i prerađevine od mangulice, po promotivnim cenama. 

 Od ranog jutra gorele su ove subote svinjokoljske vatre, u vizitorskom centru Specijalnog rezervata prirode Zasavica, nad brojnim oranijama koje su dale dragocenu mast i nezaboravne čvarke. Na removima visile su  polutke a ispred već pripremljene sveža i dimljena kobasica , švragla i sveže meso. Ova slika dočekala nas je na ovogodišnjem Sremskom svinjokolju na Zasavici. Naravno, da bi ugođaj bio potpun, gosti su se grejali uz kuvanu rakiju i vino, zvuke tamburice, okruženi nestvarnom prirodom rezervata.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar