Čortanovci: Novi mobilijar za mališane u vrtiću „Đurđevak“

Mališani iz čortanovackog vrtića Đurđevak moći će da uživaju u mobilijaru koji je postavljen u dvorištu.

Ljuljaške i tobogani samo su deo onoga što u čemu sada svakodnevno mogu da uživaju deca iz objekta „Đurđevak“ u Čortanovcima.

Izdvojeni objekat predškolske ustanove „Boško Buha“ u Čortanovcima ima dve vaspitne grupe: primpremnu koja broji 13-oro mališana i mešoviti gde je smešteno 26-oro dece uzrasta od dve do četiri godine. Kako je istakla direktorica PU, pored mobilijara koji je stigao u dvorište vrtića u Čortanovcima, tokom letnjeg raspusta vršeni su radovi i u ostalim seoskim objektima.

– Pored objekta u Čortanovcima, i u Krčedinu smo na isti način opremili dvorište vrtića, kao i u objektu „Sunce“. Želimo sad da objekat „Neven“ dovedemo u stanje koje je pristojno za boravak dece, rekla je Jelena Kresoja, direktorka PU „Boško Buha“, Inđija.

Objekat u Čortanovcima obišao je i predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak kako bi pozdravio decu i zaposlene i ujedno se na licu mesta upoznao sa stanjem i eventualnim nedostacima koje u nekom narednom periodu treba da se otklone. Kako je rekao, mobilijar koji je stigao nije velike finansijske vrednosti, ali deci i vaspitačima u Čortanovcima itekako znači.

– Mi za naše mališane želimo da uradimo sve što možemo, mobilijar je obnovljen i dat našim najmlađima u Čortanovcima na korišćenje i mislim da osmesi ove dece govore više od bilo čega, istakao je Gak.

Predstavnici lokalne samouprave obećavaju i dalja ulaganja u sve gradske i seoske objekte PU „Boško Buha“.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*