Ћирић: Ставити централну градску зону под заштиту државе

Општина Рума у овој години издвојила је значајна средства за обнову објеката културе – од реновирања Дома ЈНА, преко уређења КЦ, па до реконструкције зграде Музеја, за шта је издвојено 30 милиона динара.
Како би Рума још лепше изгледала, са улагањима се наставља, рекла не председница Општине Рума Александра Ћирић, истичући да су последњим ребалансом буџета издвојена средства за Споменик Револуције на тргу.

„Овај споменик није обнављан од како је изграђен давне 1975.године, потребна средства за његову копмпелтну реконструкцију и конзервацију су 6 милиона динара и ми смо издвојили и то.“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума .

Циљ је дугорочна заштита старог централног градског језгра, објаснила је председница и истакла да Рума брине о свом културном наслеђу.
„Цела наша централна градска зона градско језгро, од Споменика револуције, Завичајног музеја, цркава које су већ под заштитом Завода, целокупна Главна улица, грађанске куће изграђене крајем 19 века као и остали споемици биће стављени под заштиту, тако да нико више неће евентуално моћи да угрожава централно градско језгро да Рума не би губила свој стари сјај, а нама даје могућност да сами из сопствених средстава а и путем финансирања преко различитих пројеката омогућимо да уредимо централну градску зону.“, навела је председница.
Она је такође подсетила и да су издвојена средства у износу од 12 милиона динара за реконструкцију фасада у самом центру, затим средства за обнову Мале фонтане, као и да ће, како је раније најавила, крајем лета бити извршено дубинско чишћење и прање централног Градског трга.
Весна Самарџија