Ћирић: Следи санација депонија у селима

Општина Рума је недавно уговорила важну сарадњу са Министарством заштите животне средине. Наиме, председница Општине Рума Александра Ћирић потписала је у Палати Србије у Београду уговор о додели средстава Министарства заштите животне средине Републике Србије по јавном конкурсу за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања и уклањање отпада у 2022. години.

 

Општина Рума је по овом конкурсу добила средства за санацију и уклањање дивљих депонија у насељеним местима Краљевци, Добринци и Платичево у износу од 5 милиона динара.

 

Председница општине Рума Александра Ћирић веома је поносна на све оно што је до сада учињено на очувању и заштити животне средине. Каже затворен је велики број дивљих депонија, ради се на озелењавању града и околине, а најважније је да у том веома компликованом послу општина има велику помоћ министартва заштите животне средине.

Укљањање бројних дивљих депонија широм румске општине већ је дало резултате, каже председница Александра Ћирић и додаје да је уклањање и санирање депонија дуготрајан и свеобухватан посао, али да је најважније да се промени свест свих нас и да смеће одлажемо тамо где је предвиђено.

Како не би долазило до стварања нових дивљих депонија општина Рума је недавно набавила 22 велика и 16 малих контејнера који су подељени по месним заједницама.

 

Из локалне самоуправе стиже и информација да ће ускоро бити набављено још нових контејнера који ће бити дистрибуирани оним месним заједницама којима су потребни.

Златко Марковиновић

Фото/ ФБ профил Председник Општине Рума