Ћирић: Рума спремно дочекује зимску сезону

У сусрет 1. децембру када и званично почиње дежурство зимске службе, председница Општине Рума Александра Ћирић заједно са начелником Општинске управе Душаном Љубишићем присуствовала је смотри зимске механизације, пре свега у Јавном предузећу „Комуналац“ које је надлежно за уклањање снега и леда са градских улица, тргова и површина јавне намене.

„Захваљујући нашој ургенцији и улагању, ове године зимска служба ће са 50% више капацитета  радити током зимских месеци. Опремљени су новом механизацијом, нови аутоподизачи, два раоника тј. чистача снега да пуним капацитетом  спремно дочекујемо ову  нову предстојећу зимску сезону , а према најављеним прогнозама већ први снег се очекује за неких недељу дана“, рекла је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

Након обиласка механизације „Комуналца“, извршена је смотра механизације у ад „Сремпут“ у Путној бази „Рума“, које је задужено за чишћење и одржавање државних  путева првог и другог реда  на територији Руме, као и за путне правце општинских и некатегорисаних путева.

„Видимо да су они у потпуности спремни за предстојећу зимску сезону. Имају на располагању су потребну, неопходну и најмодернију механизацију јер ипак је реч о једном озбиљном предузећу које одржава државне путеве, с тога њихова механизација мора бити на много озбиљнијем и већем нивоу. Задовољна сам њиховом опремом и према речима ечелних људи они спремно дочекују зиму“, навела је Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

Када је у питању редовно чићење тротоара у насељеним местима одговорни су власници или закупци стамбених објеката или пословних простора, док је комунална инспекција задужена за контролу извршених радова.

Истануто је и да су набављене довољне количине индустријске соли.