Broj zaraženih korona virusom u Vojvodini i dalje opada

Ukupan broj zaraženih covid-19 infekcijom u AP Vojvodini i dalje opada, pa se u Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu, u ovom trenutku od te infekcije leči 69, a u Opštoj bolnici u Pančevu 91 pacijent. Od toga, osam pacijenata hospitalizovanih u KCV priključeno je na mehaničku ventilaciju. U privremenoj izolacionoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, predviđenoj za lečenje oboleli sa lakšom kliničkom slikom covid 19 infekcije, trenutno je smešteno 58, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Junaković“ u Apatinu 49 pacijenata.

Prema podacima nadležne epidemiološke službe Doma zdravlja, na teritoriji Opštine Inđija registrovano je dvadeset osoba zaraženih virusom korona. Od njih, devet osoba su se nakon bolničkog lečenja vratile kući, jer su na testovima bile negativne, ali su i dalje pod preventivnim zdravstvenim nadzorom i u kućnoj izolaciji. Nadležni apeluju na pridržavanje mera raspisanih od strane državnih organa. Iako su određene mere relaksirane, neophodno je da se i dalje odgovorno ponašamo.

U Opštini Irig nije došlo do širenja epidemije, prema svim zvaničnim protokolima i informacijama, ova opština broji sedam potvrđenih slučajeva, nažalost troje preminulih, a svi oni su povezani slučajevi od jednog izvora. Zamenik predsednika Opštine Irig Miodrag Bebić, istakao je da su ostali pozitivni na virus korona, izlečeni te da se vraćaju svojim kućama.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*