Branko Golubović ispred Dunjića kuće, štrajkuje glađu, zbog Zelenovićeve javne pretnje i unukinog pitanja: „ Deko, na koga će ovaj čika da puca“?

Šabački gradonačelnik Zelenović, odmah pozvao šabačku policiju da uhapsi i otera građanina Branka Golubovića koji u dvorištu Zelenovićeve rezervne rezidencije rešio da štrajkuje glađu uplašen za budućnost ovog grada. Policajci ga ostavili, jer nikoga ne ugrožava!

Branko Golubović obreo se rano jutros ispred zgrade, koja je inače reprezentativni oobjekat u kojem su bivši gradonačelnici primali važne goste i delegacije, a u koju se odnedavno gotovo preselio gradonačelnik Nebojša Zelenović i samo kad mora ode u zgradu gradskog arhiva gde se iz nepoznatih razloga uselio. 
Došao je kod Zelenovića da mu kaže šta mu je sve na duši i srcu, da se ne slaže sa njegovom politikom i da je ozbiljno zabrinut zbog poruka koje se šalju iz ovog grada iz usta Zelenovića, ali i gostiju koje dovodi. Zelenoviću se predstavio da ima nadimak DUPE i da se ne smeje. Zelenović je odmah povezao da se ovaj duhoviti Šapčanin šegači na račun inicijala Dušana Petrovića, kojeg od milja mnogi Šapčani tako zovu. I umesto da čuje zašto je Branko došao, odmah je počeo da traži od svojih saradnika da se raspitaju o njemu i pozvao policiju da ga uhapsi. 
Policija je došla po prijavi Zelenovića, ali su se uverili da Branko nikoga ne uznemirava niti remeti javni red i mir. Zatekli smo Branka u dvorištu . U toku razgovora iz zgrade je izjurio Zelenović, a potom Dušan Petrović u duštvu sa nerazdvojnim Dragoradom Tomićem , savetnikom za sva pitanja. 
Branko je sedeo na stolici a na malom stočiću stavio je nekoliko sveća da građani zapale koju za zdravlje gradonačelnika, potom kutiju za dobrovoljne priloge. 
Kaže ako može da svakog dana Zelenović ide u Beograd i zaluta, pa svrati do televizije da je ruši, pa ode da traži gradonačelnika ispred kancelarije Gorana Vesića, (jer se pravi ili ne zna ko je pravi gradonačelnik), može i on da sedi u svom gradu na travi u dvorištu ispred Dunjića kuće. 
-Evo zamoliću građane da daju po dva dinara da skupimo novac i platimo za lečenje našeg gradonačelnika, koji je kako tvrdi pretrpeo veliku duševnu bol zbog reči Aleksandra Pajića, šefa odborničke grupe SNS-a koji je za govornicom uvredio Zelenovića. Sud je na ime patnje presudio da mu se plati 150. 000 dinara , pa sam rešio da građani sakupe novac i daju mu. Od pre četiri dana odlučio sam da štrajkujem glađu: ništa ne jedem, samo pijem vodu, i došao sam ovde da to kažem Zelenoviću, ali me nije saslušao. I policajcima sam objasnio da ću ovde u Šapcu ovaj park proglasiti slobodnom zonom –objašnja nam Branko od kud kod Zelenovića. 
Branko kaže da se na štarjk glađu odlučio nakon gostovanja Jove Bakića u emiji „Loš, zao, rđav“ na TV Šabac, a posebno zbog pitanja koje mu je uplašena unuka od sedam godina uputila. „ Deko kakvo oružje pominje ovaj čika, na koga će da puca“? 
Taj Jovo Bakić je rekao u pomenutoj emisiji, da je za radikalne poteze i da je spreman da podeli oružje. Zelenović nije reagovao ni rekao mu ti to u krugu dvojke pominji a nemoj meni u mom Šapcu da pričaš o oružju. Ja koji sam bio u uniformi i čiji su svi preci po očevoj liniji bili u nekom ratu, neću više nikada da nosim pušku. A ovaj Jova ponovo zove na oružje. Zelenović je nedavno gostujući na TV Bijeljina, rekao da polako klizimo ka sukobima. Ima li on neka saznanja u vezi toga, ko se sprema na oružje, ko će da izazova sukobe. Tu emisiju vodi Marko Vidojković, koji je patrijarha Irineja nazvao sotonom, a Zelenović ga ne opominje – kaže Branko Golubović.
Branko kaže da traži odgovor kako je Dušan Petrović ozidao i prisvojio dva lokala na zemljištu koje je grad ustupio na korišćenje advokatima, a on ga je video kako u noći izmeću subote i nedelje uvodi grejanje u pomenute lokale. Branko kaže da je petog oktobra bio u Beogradu i svojim očima video da su u obezbeđenju Dušana Petrovića bili loklani kriminalci. Građani koji svakog dana protestvuju ispred zgrade Arhiva , od danas su se pridružili Branku u formiranoj slobodnoj zoni .
E.E.

  • izvor embargo.rs

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*