Bespovratna sredstva za unapređenje obrazovanja u poljoprivrednoj struci

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić dodelio je ugovore namenjene naučnoistraživačkim ustanovama i srednjim poljoprivrednim školama, kojima su opredeljena sredstva na osnovu Konkursa za finansiranje intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta radi obrazovanja učenika poljoprivredne struke. Ukupan iznos sredstava je 23 miliona dinara.

Poljoprivredmne škole u pokrajini kao i Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu dobili su bespovratna sredstva za unapređenje obrazovanja u narednom periodu. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu je za tu namenu obezbedio 23 miliona dinara, a sve škole koje su konkurisale odredjena sredstva su i dobile, kaže pokrajinski sekretar za poljoprivtredu Čedomir Božić.

I Poljoprivredna škola u Rumi, jedina takve vrste u Sremu je dobila sredstva za nabavku nove opreme i mehanizacije. Direktor škole Dušan Stojanac kaže da su sredstva od 2,5 milona veoma značajna za dalji rad ove obrazovne institucije.Sync Dušan Stojanac direktor SPPŠ Stevan petrović Brile Ruma

Imajući u vidu značaj razvoja poljoprivrede, pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu će nastaviti sa ulaganjima u obrazovanje svih profila koji imaju veze sa poljoprivredom. Kažu veoma je važno školovati kadrove iz te oblasti i ulagati u nove vidove obrazovanja koji će svakako doprineti razvoju ukupne poljoprivredne proizvodnje u budućnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*