Besplatni preventivni pregledi u mitrovačkoj bolnici

Veliko interesovanje građana za besplatne preglede u akciji Ministarstva zdravlja, nije izostalo ni u ovonedeljnoj akciji u mitrovačkoj Opštoj bolnici. Sedmi put u zdravstvenim ustanova u Vojvodini i osmi u ustanovama u Srbiji, akcija je pokazala opravdanost, kada je reč o mogućnostima  obavljanja specijalističkih pregleda i za one građane koji nemaju zdravstveno osiguranje, a svakako i za sve druge koji na ovaj način  proveravaju svoje zdravstveno stanje.

– Veoma sam zadovoljan kako je protekla ova akcija, građani već znaju da ih krajem meseca očekuju besplatni pregledi i svi koji žele dolaze i na ovaj način kontrolišu zdravlje. Ovoga puta rađeni su internistički kardiološki pregledi – EKG, merenja šećera u krvi i krvnog pritiska, zatim oftalmološki pregledi i laboratorijske analize – hormon štitne žlezde (TSH i TF4) i tumor marker testisa (Beta HCG i Alfa FP) – rekao je za medije dr Živko Vrcelj, direktor Opšte bolnice i dodao da građani treba da koriste ovu mogućnost  i besplatno se pregledaju, naročito oni koji imaju zdravstvenih tegoba, jer će pravovremenim pregledom, u slučaju otkrivanja maligniteta ili neke druge pojave, bolest uspešnije lečiti.

Dr Vrcelj je naročito istakao angažovanost lekara i medicinskih sestara u ovakvim akcija, a u ovoj ukupno je u tri tima radilo 12 lekara i 17 medicinski sestara.

Danas je za 280 građana urađeno ukupno 313 pregleda i laboratorijskih analiza, a od tog broja 126 kardioloških pregleda, 54 očna pregleda, 100 hormona štitne žlezde i 33 tumor markera prostate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*