Besplatna kontrola prskalica i atomizera u staropazovačkoj opštini

Poljoprivrednici sa područja Opštine Stara Pzova od juče  mogu da obave besplatnu kontrolu prskalica i atomizera. Opština će finansirati pregled 120 prskalica, što je duplo više nego prošle godine. Ova akcija je veoma značajna, jer samo ispravna prskalica može doprineti efikasanoj zaštiti gajenog useva, smanjuje potrošnju hemijskih preparata i ne ugrožava životnu sredinu.

Većina poljoprivrednika u staropazovačkoj opštini kontroliše prskalice i atomizere kako bi na najbolji način hemisjkim preparatima tretirali gajenu kulturu. Čak i ako su prskalice novijeg datuma, kontrola je obavezna pred početak sezone, ali i na kraju svih poljoprivrednih radova, pred zimu.

Kontrola prskalica je važna iz nekoliko razloga i potrebno je sprovoditi je svake godine. Ove godine za staropazovačke poljoprivrednike zajednički je organizuju Opština Stara Pazova i Poljoprivredna stručna služba iz Sremske Mitrovice.

Pri dosadasnjim kontrolama najvise problema je bilo sa zapušenim diznama, koje pojedini poljoprivrednici nisu menjali po desetak i više godina. Akcija kontrole atomizera i psklaica na području staropazovačke opštine trajaće naredna dva meseca.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*