Beška: U toku bušenje bunara

U toku su radovi na bušenju bunara u Beški. Bunar je neophodan, pre svega, zbog nesmetanog funkcionisanja novoizgrađenog vodovoda u Čortanovcima. Kako kaže Dragoljub Trifunović, vd direktora JKP „Vodovod i kanalizacija“ Inđija radovi su počeli 20. septembra i odvijaju se predviđenom dinamikom.
-Radovi su počeli 20. septembra i do sada je urađena istražna bušotina na 135 metara dubine nakon toga i karotaža tj ispitni deo koji treba da pokaže gde su izvorišta i na kojim dubinama se nalaze. Sada smo u delu posla koji se odnosi na bušenje bušotine na odgovarajuću meru od 820 mm i tokom vikenda će ona biti završena. Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom posle čega slede elektro radovi, izgradnja šahta i poveznih cevovoda. Ne možemo tačno reći, ali očekujemo da bunar u Beški početkom decembra  bude u potpunosti završen – kaže Trifunović.
Kada je u pitanju vodovodna mreža u Čortanovcima do sada su okončani svi radovi u primarnoj i oko 40 odsto radova u sekundarnoj mreži. Kako ističu predstavnici „Vodovoda“, priključenje domaćinstava i postavljanje vodomera vršiće se nakon puštanja u rad novog bunara u Beški.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*