„Beška fest“ sledećeg vikenda u Beški: Dvodnevna manifestacija vojvođansko-bavarske kulture

Peti „Beška fest“ u Beški i ove godine biće održan prvog vikenda u septembru, tačnije 2. i 3. septembra. Ova dvodnevna manifestacija prvi put je održana 2012. godine i svojim međunarodnim karakterom i bogatim sadržajem privukla je veliku pažnju medija i veliki broj posetilaca. Organizatori manifestacije su Turistička organizacije opštine Inđija, Zavičajno društvo „Stara Beška“ i Kancelarija za mlade opštine Inđija. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Inđija i dva pokrajinska sekretarijata.

Osnovni cilj manifestacije je promocija Vojvodine kao multietničke i multikulturalne evropske regije. U okviru manifestacije organizovani su „Etno festival“, „Gastro fest“, kulturno-umetnički i zabavni program, „Bavarian beer party“ i pop-rok koncerti. Na taj način, na jednom mestu biće predstavljeni kultura, tradicija i gastronomija Vojvodine i Bavarske.

Ove godine iz Bavarske u Bešku dolaze dva autobusa. Jedan čine učesnici programa, a drugi grupa turista iz partnerskog mesta Karlshuld. Za one koji prvi put dolaze u Bešku pripremljen je bogat program koji će biti realizovan tokom pet dana njihovog boravka.

Podsetimo, povod za organizovanje ovakvog festivala u Beški je to što pomenuto selo inđijske opštine ima partnerstvo i dugogodišnju saradnju sa bavarskom opštinom Karlshuld. Ugovor o partnerstvu Beške i Karlshulda potpisan je 2010. godine od kada se i neguje prijateljstvo između ova dva mesta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*