Beočin: regata Reka

Opština Beočin juče je ugostila učesnike pete regate Reka koja je krenula u subotu, 29. jula iz Starih Banovaca. Njih su dočekali predstavnici lokalne samouprave ali i brojna udruženja, pčelari i vinari sa teritorije ove opštine.

Regataši su u Beočin, koji predstavlja jednu od određenih tačaka  njihove četrnaestodnevne rute, stigli  posle tri dana plovidbe,  te su na nekoliko sati odmorili, kako bi dalje nastavili put.

Učesnike regate Reka na obali Dunava sačekali su domaći kolači koje su, specijalno za njih, pripremile članice nekoliko udruženja žena sa teritorije opštine Beočin. Lokalna samouprava bila je takođe domaćin, a predstavnici opštine Beočin istakli su da podržavaju ovakve vidove tiurističkih manifestacija i najavili osnivanje sopstvene Turističke organizacije.

Iz Beočina regataši su nastavili put i sledeće odredište im je Bačka Palanka, a do kraja rute obići će i Bačko Novo Selo, Bogojevo, Apatin, Bezdan, Stari Dunavac, Plavnu, Banoštor, Čortanovce, i vraćaju se na mesto iz kojeg su krenuli, u Stare Banovce.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*