(ВИДЕО) Базен Борковац од данас почео са радом, до петка бесплатан улаз

Базен Бoрковац данас је званично отворио своја врата за прве купаче, а поводом почетка купалишне сезоне данас и наредна два дана улаз на базен је бесплатан. Надлежни истичу да су и ове године услови за боравак на базену одлични, те се надају, да ће уз добар програм који је припремљен, и посећеност надмашити прошлогодишњу која је износила 35.000 посетилаца.

 

Данас је и званично почела купалишна сезона на Базену Борковац, а тим поводом данас је базен обишла председница Општине Рума Александра Ћирић заједно са директором Установе спортски центар Игором Дамјанчуком како би се уверила да све протиче без проблема.

„Данас је наш први дан рада базена као што смо и најављивали да ће половином јуна бити отварање. тако смо успели и да темпирамо. Сви радови су завршени на време што ссе тиче самог базена, околине базена, уређења трибина и свегеа осталог. Имамо потписане уговоре са  службама које ће обављати спашавање и обезеђење, које ће достављати хемију да би све било безбедно за наше купаче“, рекао је Игор Дамјанчук, директор Установе спортски центар Рума.
Истакнуто је да осим лепог амбијента и чисте воде, посетиоце ове године очекује и богат и садржајан програм на базену.
„За разлику од прошле године ове године смо припремили много богатији и садржајнији програм за све посетиоце и цене су доста приступачније. У прва три дана је бесплатан улаз за све посетиоце, а сваког понедељка су бесплатни улази за сву децу млађу од 12 година“, рекла је председница општине.
„Биће организовано ноћно пливање, школа пливања за сву децу, као и богат садржај спортског карактера. Крајем јуна биће отворен и камп за децу „Повратак природи“, биће организоване летње игре, тек бол, стони тенис, кошарка, одбојка – значи богат спортски и рекреативни садржај за све посетиоце“, рекла је након обиласка Александра Ћирић, председница Општине Рума.
Целодневна улазница радним даном износи 300 динара, док је после 15 часова упола јефтинија. Деца до 7 година улазе бесплатно, док деца од 7 до 12 година плаћају 100 динара, пензионери и студенти 150 динара. Викендом је дневна улазница 400 динара, а после 15 часова 200 динара, студенти и пензионери 200 динара. Породична улазница радним даном је 600 динара, а викендом 800 динара.
Такође, постоји могућност куповине и сезонских улазница као и карата преко синдиката.

 

Весна Самарџија