Bazar zdravlja u Šašincima

U sremskom selu  Šašincima  organizovan je „Bazar zdravlja“ u okviru kojeg su zdravstveni radnici  besplatno pregledali meštane, merili  visinu krvnog pritiska i ostale vitalne parametre. Organizator  preventivnih  zdravstvenih  pregleda je Gradska uprava za zdravstvenu i socijalnu zaštitu u saradnji sa Domom zdravlja i Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica. Pacijenti koji imaju rezultate sa povišenim vrednostima  upućeni su  na dalje ispitivanje  – istako je dr  Vladimir Lukić V.D. direktora Doma zdravlja Sremska Mitrovica.

–  Mi ćemo uglavnom  i dalje pacijente pratiti na taj način što ćemo raditi skrining na karcinom debelog creva,dojke i grlića materice. To su redovni preventivni pregledi koji se rade u saradnji sa Opštom bolnicom Sremska Mitrovica, Zavodom za javno zdravlje i lokalnom samoupravom. – dodao je Lukić

 

Vršilac dužnosti  načelnika Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić  najavio je nastavak ovakvih akcija u četiri seoske i tri Gradske mesne zajednice do kraja marta meseca.

 

 

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*