Banstol: Počela rekonstrukcija puta Banstol- Sremski Karlovci

Što bi daleko posta blizu – a to je nastavak rekonstrukcije državnog puta drugog redaA broj 100 –  preciznije dela od Sremskih Karlovaca do Banstola, kao i puta od Banstola ka Iriškom vencu do Nastavno-obrazovnog centra Elektrovojvodine. Ovi kapitalni projekti finasiraju se iz pokrajinskog i republičkog bužeta. Zato su prvog radnog dana na licu mesta bili Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović i državni sekretar ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture Imre Kern.

„Deonica od Banstola do Sremskih Karlovaca jedna je od najlošijih u tehničkom smislu i nakon pregovora koji su trajali nekoliko meseci, danas smo krenuli sa radovima na rekonstrukciji prvih 7 kilometara puta, od Banstola do Sremskih Karlovaca“ – rekao je Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine i najavio da će uporedo sa tim Pokrajinska vlada zajedno sa Upravom za kapitalna ulaganja u narednih nekoliko dana početi rekonstrukciju puta od Banstola do hotela Norcev na Iriškom vencu sopstvenim sredstvima.

Ovi kapitalni projekti imaju posebno veliki značaj za opštine Sremski Karlovci i Inđiju.

„U pitanju je deonica koja je decenijama u katastrofalnom stanju i nebezbedna je za sve učesnike u saobraćaju i na njenu rekonstrukciju smo čekali 50 godina unazad. S obzirom da se saobraćajnica nalazi na teritoriji opštine Inđije utoliko je naše zadovoljstvo veće što je konačno krenula rekonstrukcija puta Banstol- Sremski Karlovci. Naši sugrađani, koji najviše koriste te saobraćajnice, konačno će imati dobre uslove za vožnju, poput onih u evropskim zemljama“- istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija i podsetio na to da je pre nekoliko godina kompletno rekonstruisana deonica puta od Inđije do Banstola sredstvima Svetske banke.

Inače deonicom takozvanog starog puta Beograd Novi Sad dnevno prođe 5300 vozila, posle rekonstrucije 7 kilometara, koja je vredna skoro 240 miliona dinara frekvencija saobraćaja uvećaće se za 20 odsto.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*