Bačka Palanka: Svečano otvaranje „Pametne učionice ruskog jezika“ u Bačkoj Palanci

Ceremonija svečanog otvaranja jedinstvenog u Srbiji i na Balkanu „Dečijeg centra ruskog jezika“ održaće se sutra u 12:00 časova, u PU „Mladost“ u Bačkoj Palanci. U pitanju je projekat „Pametna učionica ruskog jezika“ koji je realizovala „Ruska humanitarna misija na Balkanu“ u saradnji sa Filološkom fakultetom Univerziteta u Beogradu, PU „Mladost“, uz podršku Opštine Bačka Palanka.

Prisutnima će se na svečanom otvaranju, osim direktora PU „Mladost“, Gorana Šatara i predsednika opštine Branislava Šušnice, obratiti i direktor Ruske humanitarne misije, Aleksej Polkovnikov, kao i predstavnik Ambasade Ruske Federacije u Republici Srbiji.

„Pametne učionice ruskog jezika“ već rade u Gimnaziji „Svetozar Marković“ u Nišu i Hemijsko-tehnološkoj školi u Kruševcu. Otvaranje učionice u Bačkoj Palanci predstavlja produžetak velikog projekta „Ruske humanitarne misije“, usmerenog na poboljšavanje kvaliteta izučavanja i predavanja ruskog jezika u Republici Srbiji.

Delatnost „Pametne učionice“ u Bačkoj Palanci je usmerena na učenje ruskog jezika među decom predškolskog uzrasta. „Ruska humanitarna misija“, zajedno sa katedrom za slavistiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu pripremila je savremeni program učenja ruskog jezika, namenjenog deci, mlađoj od 7 godina.

Sa ciljem stvaranja jedinstvenog prostora za učenje ruskog jezika namenjenog predškolcima, potpuno je renoviran dečiji vrtić „Leptirić“. Na taj način otvoren je jedinstveni u Srbiji i na Balkanu „Dečiji centar ruskog jezika“.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*