Bačka Palanka: Predavanje „Racija u Bačkoj 1942. godine“ Bačka Palanka: Predavanje „Racija u Bačkoj 1942. godine“
Srpska pravoslavna crkvena opština Bačka Palanka, organizije predavanje „Racija u Bačkoj 1942. godine“,  povodom obeležavanja sedamdeset i pet godina od racije u južnoj Bačkoj.... Bačka Palanka: Predavanje „Racija u Bačkoj 1942. godine“

Srpska pravoslavna crkvena opština Bačka Palanka, organizije predavanje „Racija u Bačkoj 1942. godine“,  povodom obeležavanja sedamdeset i pet godina od racije u južnoj Bačkoj. Predavač je protojerej Miodrag Miodragović, paroh pri hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Novom Sadu, a predavanje će se održati u četvrtak, 9. februara, u Gradskom bioskopu, sa početkom u 19 časova.

U okviru predavanja projektovaće se dokumentarni film u produkciji Eparhije bačke, pod nazivom “Deca besmrtnosti”. Istovremeno će se promovisati drugo izdanje knjige “Racija i logori u Bačkoj za vreme Drugog svetskog rata”, autora arhimandrita Jovana Radosavljevića, koje je štampala Eparhija bačka, kako bi se na što dostojniji način obeležila godišnjica strašnih zločina i očuvalo sećanje na nevine žrtve.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar