Bačka Palanka: Lakše do kredita za privrednike i poljoprivrednike

Danas je u velikoj sali Skupštine Opštine Bačka Palanka, održana prezentacija, koju su organizovali Kancelarija za lokalno-ekonomski razvoj Opštine Bačaka Palanka u saradnji sa Pokrajinskim fondom za razvoj poljoprivrede, Razvojnim fondom APV-a i Garancijskim fondom APV-a.

Tema prezentacije bila je upoznavanje mehanizama za korišćenje sredstava iz pokrajinskih izvora finansiranja i unapređenje vertikalne i horizontalne povezanosti različitih nivoa vlasti, koja ima za cilj da informiše privrednike i poljoprivrednike o javnim konkursima koje Fondovi APV-a raspisuju.

Prezentaciju je otvorio predsednik Skupštine Opštine, Mita Lačanski, koji je tom prilikom istakao da je cilj današnjeg okupljanja informisanje  krajnjih korisnika, odnosno privrednika i poljopivrednika sa teritorije opštine, kako bi mogli da koriste sredstva iz fondova APV-a i na taj način doprinesu privrednom i poljoprivrednom razvoju.

Direktor Razvojnog fonda APV-a, Aleksandar Bogdanović, rekao je u obraćanju privrednicima da je osnovna prednost Fonda ta što je u pitanju neprofitabilna organizacija te se  poljoprivredna i privredna sredstva dobijaju iz budžeta. S tim u vezi su mogućnosti finansiranja poljoprivrede i obezbeđivanje sredstava i kreditnih linija, najpovoljnija.

Nakon prezentacije, prisutni privrednici i poljoprivrednici, bili su u mogućnosti da postavljaju pitanja i diskutuju sa direktorom Razvojnog fonda, o eventualnim nedoumicama i nejasnoćama kada su upitanju konkursi za dobijanje sredstava iz ovog fonda.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*