Bačka Palanka: Lakše do kredita za privrednike i poljoprivrednike Bačka Palanka: Lakše do kredita za privrednike i poljoprivrednike
Danas je u velikoj sali Skupštine Opštine Bačka Palanka, održana prezentacija, koju su organizovali Kancelarija za lokalno-ekonomski razvoj Opštine Bačaka Palanka u saradnji sa... Bačka Palanka: Lakše do kredita za privrednike i poljoprivrednike

Danas je u velikoj sali Skupštine Opštine Bačka Palanka, održana prezentacija, koju su organizovali Kancelarija za lokalno-ekonomski razvoj Opštine Bačaka Palanka u saradnji sa Pokrajinskim fondom za razvoj poljoprivrede, Razvojnim fondom APV-a i Garancijskim fondom APV-a.

Tema prezentacije bila je upoznavanje mehanizama za korišćenje sredstava iz pokrajinskih izvora finansiranja i unapređenje vertikalne i horizontalne povezanosti različitih nivoa vlasti, koja ima za cilj da informiše privrednike i poljoprivrednike o javnim konkursima koje Fondovi APV-a raspisuju.

Prezentaciju je otvorio predsednik Skupštine Opštine, Mita Lačanski, koji je tom prilikom istakao da je cilj današnjeg okupljanja informisanje  krajnjih korisnika, odnosno privrednika i poljopivrednika sa teritorije opštine, kako bi mogli da koriste sredstva iz fondova APV-a i na taj način doprinesu privrednom i poljoprivrednom razvoju.

Direktor Razvojnog fonda APV-a, Aleksandar Bogdanović, rekao je u obraćanju privrednicima da je osnovna prednost Fonda ta što je u pitanju neprofitabilna organizacija te se  poljoprivredna i privredna sredstva dobijaju iz budžeta. S tim u vezi su mogućnosti finansiranja poljoprivrede i obezbeđivanje sredstava i kreditnih linija, najpovoljnija.

Nakon prezentacije, prisutni privrednici i poljoprivrednici, bili su u mogućnosti da postavljaju pitanja i diskutuju sa direktorom Razvojnog fonda, o eventualnim nedoumicama i nejasnoćama kada su upitanju konkursi za dobijanje sredstava iz ovog fonda.

Nema još komentara.

Budite prvi koji ćete ostaviti komentar.

Odgovori

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

Skip to toolbar