Bačka Palanka: JKP “Komunalprojekt” obnavlja vodovodnu i kanalizacionu mrežu

Javno komunalno preduzeće „Komunalprojekt“ iz Bačke Palanke, 1.decembra, preuzelo je komunalnu delatnost i u Pivnicama, čime je zaokruženo preuzimanje komunalne delatnosti u svim opštinskim mesnim zajednicama. Prema rečima v.d. direktora „Komunalprojekta“, Aleksandra Bogunovića, održavanje vodovodne i kanalizacione infrastrukture, prilikom primopredaje dužnosti, u gotovo svim seoskim mesnim zajednicama, nije bilo na zadovoljavajućem nivou.

-Ono što je karakteristično jeste to da prilikom primopredaje u većini tih mesta nismo dobili projektno-tehničku dokumentaciju, tako da nemamo jasan uvid u to sta je tačno preuzeto. Posebno apostrofiram stanje mreže, čiji je eksploatacioni vek verovatno svugde istekao. Eko česme koje su instalirane u nekom prethodnom periodu a služile su za snabdevanje pitkom vodom, nisu bile u funkciji. Vodomeri su takođe, u većini mesta bili neispravni, tako da smo morali da prionemo na posao-istakao je Bogunović.

U MZ Mladenovo JKP “Komunalprojekt”  privodi kraju izgradnju kanalizacione mreže kroz četiri ulice južnog dela ovog naselja. Vrednost investicije je oko četiri miliona dinara, a izvođač radova je “Graditelj NS”. U MZ Silbaš u toku je bušenje bunara, čime će se znatno stabilizovati vodosnabdevanje, a vrednost investicije je oko trinaest miliona dinara. U toku ove godine i meštani MZ Despotovo dobili su novo postrojenje za distribuciju i preradu vode, te ovo naselje posle više decenija ima ispravnu vodu za piće.

– Kada govorimo o Bačkoj Palanci, ove godine završavamo izgradnju kanalizacione mreže, u Šafarikovoj ulici. Ta mreža biće gotova ovih dana, izvođač radova je “Graditelj NS”, a vrednost investicije je oko tri miliona dinara. Sledeće godine planiramo da uradimo projektnu dokumentaciju za komplet Bagremaru, za izgradnju kanalizacione mreže, koja će biti nastavak mreže u Šafarikovoj-najavio je Bogunović.

JKP “Komunalprojekt” održava i komunalnu higijenu u svim mesnim zajednicama na teritoriji opštine, a ovaj posao je prilično otežan s obzirom na to da preduzeće nije proširilo svoje tehničke i ljudske kapacitete, niti je zaposleno dodatno ljudstvo.

-Trudimo se da nivo usluga ostane na zahtevnom nivou i da u nekom narednom periodu unapredimo usluge koliko je to moguće. U tom smislu smo raspisali i jednu javnu nabavku za novi kamion smećar-rekao je Aleksandar Bogunović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*