Асфалтирање најкритичније деонице пута Мали Радинци – Рума

У току је асфалтирање приступног пута ка Малим Радинцима који се укључује на путни правац Рума – Жарковац, а радове је данас заједно са начелником Општинске управе Душаном Љубишићем обишла председница Општине Рума Александра Ћирић.

 

„Данас обилазимо радове на рехабилитацији овог пута, сада су у току радови на најкритичнијој деоници у дужини од око  600 метара, а онда очеујемо да ћемо до краја календарске године завршити са рехабилитацијом читавог овог путног правца“, рекла је приликом обиласка Александра Ћирић, председница Општине Рума.

 

Овај пут је пут који повезује село са Румом и за мештане је од великог значаја да тај пут буде у добром стању, што до сада није био случај, јер је пут због употребе а и старости похабан.

 

„За нас буквално значи све, јер је ово буквално једини прилаз који смо имали ка Руми, Годинама је тај пут био у лошем стању, апеловали смо, а сада је локална самоуправа изашла у сусрет, значи нема више крпљења, већ је ова деоница сада урађена у потпуности,  и ја се у име свих мештана Малих Радинаца захваљујем, сви су синоћ поздравили вест  кад смо објавили да ће пут бити затворен због данашњих радова“, каже Живко Стојковић, заменик председника Савета МЗ Мали Радинци.

 

 

Уједно, приликом данашње посете председница Општине скренула је пажњу и на тешке услове рада људи на грађевини у летњем периоду и по високим температурама, нарочито за послове асфалтирања. Она је, како је рекла, као гест добре воље приликом доласка поделила освежење путарима.

Средства за рехабилитацију пута обезбеђена су у буџету Општине Рума у износу од 7,4 милиона динара, а према најавама ова деоница ће врло брзо бити завршена и пуштна у саобраћај.