Асфалтирање дела Главне улице на Брегу

Општина Рума наставља да улаже у рехабилитацију, обнову и изградњу саобраћајне инфраструктуре. Председница Општине Рума, Александра Ћирић обишла је данас радове на асфалтирању дела Главне улице, од броја 235 до Јеленачке улице, око 590 метара дужине пута. Рехабилитација ове деонице подразумева машинско стругање и поновно уграђивање хабајућег слоја асфалт бетона, као и обнову хоризонталане и вертикалне сигнализације.

Радове изводи АД „Сремпут“.

„Овај део улице није дуго обнављан, већ је био зрео за рехабилитацију. Веома смо задовољни како радови теку. Према речима извођача радова и надзора, радови ће бити завршени у току дана. Ради се целокупна саобраћајница и стајалишта, након овог дела урадиће се и сигнализација. Радимо све путеве, рехабилитацију свих путних праваца, не само у граду Рума него и у селима. Такође се ради крчење уз путеве у правцу према селима и у самом граду. У току је крчење у делу према селима Жарковац, Путинци, Буђановци, даље се наставља према Павловцима и Стејановцима“, изјавила је председница Ћирић.

Током ове сезоне констатно ће се радити на рехабилитацији путева, потом ће се ући у озбиљније радове и веће пројекте као што је изградња кружног тока код Геронтолошког центра „Срем“, реконструкција целокупне улице Владимира Назора, од уласка у Руму до изласка на крају Павловачке улице и реконструкција улице Вука Караџића.

Извор/ Фото/ Општина Рума