Amerikanci prvo u Pazovu

Otvaranjem kancelarije američke DSC – međunarodne razvojne finansijske korporacije u Srbiji  povećaće se broj investicija iz ove države.  Prvi rezultati dolaska svetske agencije koja ulaže u velike infrastrukturne projekte mogli bi se videti uskoro i na teritoriji opštine Stara Pazova. Kako je istakao predsednik te sremske opštine Đorđe Radinović, u toku su pregovori sa dve velike američke kompanije koje su zainteresovane da otvore postrojenja u toj opštini.

– To su rezultati posete predsenika Vučića Sjedinjenim Državama i mi smo prva lokalna samouprava koja će ih direktno osetiti. Ne mogu konkretno da otkrivam imena jer smo u pregovorima ali svakako će dve velike, svetske kompanije iz SAD doći u Staru Pazovu- rekao je Radinović.

Dolaskom Američke razvojne agencije Srbija postaje finansijski centar regiona, jer će se kod nas odlučivati o velikim investicijama, izjavio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije prilikom svečanosti otvaranja kancelarije DSC-a.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Privreda i infrastruktura Pazove“ koji je sufinansiran iz sredstava Opštine Stara Pazova.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*