Alarmantno u Vojvodini – broj obolelih raste i u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Pećincima

Epidemija korona virusa u našoj zemlji ne jenjava. Alarmantna situacaija je i u Vojvodini, gde je juče registrovano 1.875 novih slučajeva korona virusa, a najveći porast zabeležen je u Novom Sadu gde su registrovana 603 nova slučaja, zatim u Pančevu 412 i Sremskoj Mitrovici 235, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine. Lekari upozoravaju da su intenzivne nege prepune, da se klinička slika pacijenata mnogo brže razvija, a komplikacije koje se dešavaju su mnogo teže nego u prethodna dva naleta i apeluju na građane da se sa prvom pojavom simptoma jave lekaru.

Da je broj zaraženih korona virusom u Opštini Ruma iz dana u dan sve veći potvrđeno je na jučerašnjoj sednici Štaba za vanredene situacije. Konstatovano je da je broj aktivnih slučajeva 297, a kako se moglo čuti,  dnevni skok oblelih u poslednje vreme je bio 30. Stanje u školama je još uvek stabilno , rekao je komandant Štaba Slađan Mančić. Stabilna situacija je i u Gerontološkom centru „Srem“, potvrdio je Mančić. Novih mera lokalnog karaktera nije bilo, već su samo potvrđene one sa republičkog nivoa.

Zbog povećanog broja pacijenata koji se poslednjih dana javljaju u Kovid ambulantu sa simptomima respiratornih infekcija, pećinački Dom zdravlja povećao je broj lekarskih ekipa koje rade u Kovid ambulanti. Kako je za zvanični portal Opštine Pećinci rekla direktorka ove ustanove Dubravka Cvetković Mićić, u Kovid ambulanti sada rade dve lekarske ekipe, dok u popodnevnoj smeni i vikendom radi jedna ekipa. Radno vreme Kovid ambulante je od 7.00 do 19.00 časova radnim danima i od 9.00 do 17.00 vikendom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*