Уклањање депоније у Буђановцима

Фото/ архива

Дивља депонија у Буђановцима коначно ће бити санирана – односно у потпуности уклоњена,а средства за ову намену обезбеђена су из општинског буџета и буџета Покрајиснке владе преко секретаријата за пољопривреду.

„Што се тиче буђановачке депоније велика депнија је у питању, налази се у улици Душана Јерковића на крају, предвиђено је да са овим средствима компетно смеће се измести и изнесе на регионалну деопнију Срем Мачва“, рекао је након седнице Већа Душан Љубишић, председник Општине Рума.

Љубишић је истакао и да се општина у претходном периоду трудила да уради делатност одвожења смећа и тако умањини настанак и развој дивљих депонија, те апеловао на грађане да не довозе отпад на места која за то нису предвиђена.

„Ми константно имамо проблем са депонијама. Разлог томе јесу несавесни грађани који своје смеће одлажу на места која за то нису предвиђена. Ми смо се заиста трудили претходне две године – увели смо и контејнере за одвожење смећа из месних заједница, из свих сеоских заједница, дакле контејнери који су фиксно псотављени где може да се одлаже смеће и где ЈП Комуналац својим камионима то товари и одвози на Регионалну деопнију, међутим, и даље и поред тога непостоји култура одлагања смећа и мислим да то захтева едукацију грађана“, рекао је председник.

За уклањање депоније у Буђановцима Покрајина је обезбедила 55 милиона динара, док је 11 милиона за ПДВ обезбеђено из текуће буџетске резерве Општине Рума. Рок за реализацију је децембар ове године.

Весна Самарџија