Почела реконструкција пута Сремска Митровица – Велики Радинци

Саобраћајница Сремска Митровица – Велики Радинци биће у потпуности реконструисана, први пут после пола века од изградње. Укупна вредност радова је 225, 4 милиона динара.

Радови на реконструкцији комплетне саобраћајне деонице Сремска Митровица – Велики Радинци, укупне дужине 6,3 км почели су пре три дана и за сада све иде својим током, оцењују из локалне самоуправе.

Владимир Павловић председник Скупштине Града Сремска Митровица рекао је након што је обишао радове:

„Ово је велика ствар за Велике Радинце али и мештане Сремске Митровице и околних места. У разговору са мештанима чуо сам да се многи и не сећају кад је овај пут изграђе,н кад је последњи пут реконструисан, тако да је стварно крајње време да се он реконструише. Ради се како реконструкција коловозне деонице, тако и проширење на деловима где она тренутно износи 5,2 метра биће укупно шест метара, плус банкине по метар са сваке стране, плус одливни канали. Молимо за мало стрпљења, рок за завршетак радова је 90 дана. Укупна вредност радова је 225, 4 милиона динара.”

Тако ће за око три месеца мештани Великих Радинаца али и Сремске Митровице и околних места имати нов пут који ће, према речима председника Павловића, бити пре свега безбедан, али и естетски лепо урађен.

Милош Кекић председник Савета Месне заједнице „Велики Радинци” веома је задовољан овом обновом:

„Захваљујући мудром руковођењу како државом, тако и Градом у Сремска Митровица, створили су се услови за реконструкцију ове деонице пута, што је веома захтевно јер је пут рађен пре 50 година. Овај пут није само уско везан за Велике Радинце, како ово место, тако су и четири околна села њиме везана за Сремску Митровицу. Пут води даље према Фрушкој гори, према Новом Саду, саобраћај је фреквентан, може да се дође и до ауто-пута, до Руме, тако да сви путеви свакако воде у Велике Радинце.”

Овај путни правац изузетно је оптерећен саобраћајем, како путничким, тако и теретним, па ће његова обнова након пет деценија допринети безбеднијем путовању. Радови обухватају цео пут од кружног тока код наплатне рампе, до центра села, а финансирају их Путеви Србије на иницијативу Града Сремска Митровица.