Реконструкција мале сале у Спортском центру у Руми

У Установи „Спортски центар“ у Руми у току су радови на реновирању мале сале коју користе различити клубови за своје тренинге. Под зубом времена, сала је била у лошем стању те је реновирање било неопходно.

„Ово је сала коју су користили Савате бокс клуб, Теквондо клуб и Ритмичка гимнастика. Ово је једна од сала која је остала некако у мало лошијем стању након великог реновирања хале које смо имали прошле године и сада су се ове године створили услови да се и она доведе у једно пристојно стање и да буде апсолутно употребљива и безбедна за све њене кориснике. Ми смо пре отприлике две недеље спровели набавке које су биле неопходне и кренули у реновирање ове сале“, каже Игор Дамјанчук, директор Установе Спортски центар Рума.

Према речима директора, радови подразумевају замену огледала која су била оштећена, спуштање и сређивање плафона, поставку нове расвете и отвора за вентилацију, као и комплетно прање подлога у сали.

Како каже, ово је само наставак бројних улагања у  халу током прошле године, која су почела прањем фасаде и кречењем објкета чиме је спољашњост хале добила уређенији и лепши изглед.

 

„Радови су почели средином прошле године где смо кренули прво са кровом на базену који је урађен и који нам је правио проблеме буквално од кад је сам објекат направљен. Након тога је ишло уређење платоа што су редовне ствари које радимо сваке године, а они најозбиљнији радови су кренули од септембра када је замењен паркет у великој сали, замењена расвета, набављен нови лед семафор, постављено ново озвучење, буквално право концертно озвучење, далеко изнад оног које је спортска хала имала, урађени су сви прилази спортском центру, урађени су спуштени плафони и реновирање дела свлачионица, урађен је плато испред спортског центра“, подсетио је директор. 

Радови на уређењу мале сале финансирају се из буџета Општине Рума, а требало би да буду завршени у наредне две седмице.