Стижу средства за чишћење отпада и уређење КЦ

Председница Општине Рума Александра Ћирић потписала је у Београду два важна уговора, а детаље је саопштила на свом Фејзбук профилу:

„Улагања у заштиту животне средине настављамо одличном сарадњом са министарком Ирена Вујовић и Министарство заштите животне средине. Данас смо потписале уговор о додели средстава Министарства заштите животне средине Републике Србије по јавном конкурсу за суфинансирање реализације пројеката превенције нелегалног одлагања и уклањање отпада у 2022. години. Општина Рума је по овом конкурсу добила средства за санацију и уклањање дивљих депонија у насељеним местима Краљевци, Добринци и Платичево у износу од 5 милиона динара.

Такође, одличном сарадњом са ресорним министарством настављамо улагања и у културу. На састанку који је одржала министарка културе и информисања Републике Србије Маја Гојковић потписала сам уговор о реализацији пројекта „Градови у фокусу“ . Општини Рума су путем пројекта додељена средства у износу од 7 милиона динара. Пројекат је значајан за нашу општину јер ћемо одобреним средствима реновирати Културни центар „Брана Црнчевић“, једну од најзначајнихих установе културе у Руми. Реновирањем Велике сале Културног центра добићемо могућност да своје капацитете проширимо, унапредићемо квалитет културног живота у нашем граду, побољшати квалитет програма. Радови ће у великој мери допринети афирмацији наших музичких фестивала и свих програма који се током године одржавају у Великој дворани Културног центра која броји 700 места.“

Извор/фото/ ФБ профил Председник Општине Рума

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*