СМ: Награде за редовне даваоце

Поводом Националног дана добровољних давалаца крви у Градској кући у Сремској Митровица уручена су признања Црвеног крста Србије добровољним даваоцима крви који су дали крв 70, 75 и 100 пута у 2021. години. Чланови „Клуба 100 плус“ били су гости поводом обележавања националног дана.

Зоран Петровић, Зоран Божовић и Милена Матић дали су крв 100, 75 и 70 пута и за овај хумани чин су им уручена признања Црвеног крста Србије. За гледаоце Градске М телевизију поделили су своје разлоге због чега су се одлучили да буду добровољни даваоци крви.

Организација Црвеног крста Сремска Митровица истински је посвећена очувању и заштити здравља грађана. Заједно са Институтом за трансфузију Војводине доприносе развоју добровољног и анонимног давања крви у Сремској Митровици, чији је крајњи циљ обезбеђивање довољних резерви сигурне и безбедне крви за редовне и ванредне потребе. Град Сремска Митровица помаже и подржава рад сремскомитровачког Црвеног крста.
Према званичним подацима у 2021.години на територији Града Сремска Митровица прикупљено је 2.094 јединице крви, што чини 2,62 одсто на укупан број становника. Добровољни даваоци крви поклањањем дела себе показују да нису одустали од солидарности, већ несебично спашавају нечије животе и помажу да сачувамо оно најважније, а то је здравље.

Татјана Међедовић

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*