18-оро тешко болесне деце до сада добило помоћ од Општине Рума

Opstina Ruma

Општина Рума једна је од ретких која помаже у финансирању лечења деце оболеле од тешких болести. Ова врста помоћи од великог је значаја за родитеље каже Лидија Каваз, мајка Страхиње каваза који болује од церебралне парализе квадриплегија и који скупља средства за одлазак у турску на лечење матичним ћелијама.

„Општина Рума брине о својим грађанима, јер кад је то било, они су мене позвали, јер знају да имам болесно дете. Отишла сам тамо, однела документацију, потписала уговор и врло брзо, за који дан паре су биле на рачуну“, каже Страхињина мама Лидија Каваз.

Захтеви за добијање ове помоћи подносе се у Одељењу за друштвене делатности Општине Рума, а како сазнајемо, од почетка примене ове мере, односно од априла до данас ову општинску помоћ добило је 18-оро деце.

У Одељењу за друштвене делатности још наводе да након подношења захтева заседа комисија која одлучује о додели средстава, а до сада је за ову намену утрошено скоро три и по милиона динара, што значи да је на овој позицији остало још 6.5 милиона динара. Такође напомињу и да се одлука доноси у релативно кратком року од свега неколико дана.

Весна Самарџија