15. новембра почиње зимско одржавање путева, румски путари спремни за падавине

Према најавама метеоролога први снег може се очекивати већ током наредне седмице, а на јучерашњој седници Општинско веће је усвојило је План зимског одржавања путева и путне инфраструктуре.

Планом је предвиђено да Зимска служба по правилу трају од 15. новембра до 31. марта, а у складу са тим предузећа којима је поверено одржавање путева током зиме у обавези су да обезбеде одређен број машина, грађевинске механизације и остале неопходне опреме за зимско чишћење, као и одговарајуће количине соли.

„Потпуно смо спремни за предстојећу зимску сезону тако да ће путеве 1. и 2. реда одржавати АД „Сремпут“, док ће сам град чистити наше предузеће „Комуналац“ захваљујући управо овој опреми коју су добили од стране Општине, набавили су довољну количину соли, имају сву потребну механизацију тако да спремно очекујемо зимски период и чишћење снега када буде било потребно. Одржаћемо једну смотру где ћемо све наше грађане јавно упознати са механизацијом која ће бити на располагању у предстојећем зимском периоду.“, рекла је Александра Ћирић, председница Општин Рума.