Шта ће градити на потезу старе румске касарне?

План генералне регулације Рума

На последњој седници Општинског већа усвојена  је Одлука о изради плана детаљне регулације за стару румску касарну, а на основу Плана генералне регулације Руме који за ову локацију предвиђа вишепородично становање,  јавне и пословне објекте, тржне центре и маркете.

„Оно што је важно јесте да је то читава процедура – трудићемо се да уважимо све добронамерне  сугестије у вези са садржином румске касарне. Дакле имаћемо тамо површине јавне намене, у оквиру којих су планиране парковске површине, површине за спортску намену, вртић, саобраћајнице, комунална инфраструктура  и остале намене, а то је, како урбанистикажу, зоне породичног и вишепородичног становања и планским документом ћемо дефинисати како то треба да буде“, рекао је Душан Љубишић, председник Општине Рума.

План детаљне регулације радиће ЈП „Урбанизам и изградња“, рок за израду је осам месеци. Планиран је рани јавни увид, као и јавни увид, те ће читава процедура трајати, али циљ је, како каже председник, да се студиозно осмисли и уради урбанистички план потеза румска касарна.

Loading