Центар МО СМ: Добровољно служење војног рока са оружјем и курс за резервне официре Војске Србије

Центар Министарства одбране Сремска Митровица, обавештава заинтересована лица мушког и женског пола, да је и даље у току јавни конкурс за пријаву кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем и курс резервних официра Војске Србије.

Право пријављивања имају држављани Републике Србије старости од 19 до 30 година који испуњавају услове конкурса. Више информација могу добити на интернет страници Министарства одбране www.мод.гов.рс., или у центру Министарства одбране Сремска Митровица.
Заинтересована лица са територије надлежности Центра Министарства одбране Сремска Митровица, Пријаву за добровољно служење војног рока са оружјем могу поднети у Центру Министарства одбране Сремска Митровица и у општинским канцеларијама које се налазе на следећим адресама:

• Град Сремска Митровица, канцеларије Центра Министарства одбране Трг Светог Димитрија бр. 8 (зграда катастра), први спрат, рад са странкама од 07.30 – 15.30 часова,
• општина Шид, ул. Карађорђева бр. 2, ради са странкама средом од 07:30-15.00 часова,
• општина Рума, ул. Главна бр.172, рад са странкама од 07.30 – 15.30 часова,
• општина Пећинци, ул. Школска бр.7, ради са странкама средом од 09.00-14.00 часова,
• општина Ириг, ул. Николе Тесле бр. 4, ИИИ спрат, соба 7, ради са странкама уторком од 09.00-14.00 часова,
• општина Стара Пазова, ул. Ћирила и Методија број 18, канцеларија 20-22, рад са странкама од 7.30 – 15.30 часова,
• општина Инђија ул. Дунавска бр. 2, ради са странкама понедељком, средом и петком од 7:30 – 15.30 часова

Пријаве за добровољно служење војног рока са оружјем могу се поднети и путем електронске услуге Министарства одбране на порталу еУправа, односно путем услуге коју пружа Јавно предузеће Пошта Србије Београд на шалтерима.

После потписивања уговора који дефинише права и обавезе обе стране, кандидат се упућује на добровољно служење војног рока са оружјем у један од три центра за обуку Војске Србије – Сомбор, Ваљево или Лесковац.
Закон о војној, радној и материјалној обавези, прописује да служење војног рока траје шест месеци.
Служење војног рока са оружјем је један од предуслова за заснивање радног односа у јединицама Војске Србије у статусу професионалног војника.

Центар Министарства одбране Сремска Митровица

Loading