Ученици Бешке у Берлину

У оквиру фондације Темпус, програма Еразмус+ и пројекта „Come Together“, четворо ученика и два наставника Основне школе „Браћа Груловић“ из Бешке посетили су немачки град Берлин.

Током петодневног боравка, ученици су имали прилике да се упознају  са системом образовања у Немачкој кроз рад основне школе „Carl Zeiss“, чији су ученици и наставници били домаћини овог сусрета.

„Наши ученици су, поред низа забавних, спортских и културних садржаја, присуствовали и часовима у поменутој школи, али су имали прилику и  да се упознају са знаменитостима града посетивши између осталог и зграду Бундестага, универзитетски трг, музеје модерне уметности, телевизијски торањ, меморијалне центре посвећене жртвама у Другом светском рату и велелепно здање: Бранденбуршку капију“, истакла је директорка школе др Нада Џамић Шепа.

Том приликом бешчански ученици су, заједно са ученицима из Немачке, Холандије, Турске, Естоније и Литваније, имали прилику да се упознају и са прошлошћу града као и његовим културним знаменитостима.

Након пет дана проведених у Берлину, лепота разноликости култура и обичаја ученика из шест земаља, утицала је на стицање нових сазнања и искустава, пуно лепих успомена, а пре свега формирање многих пријатељстава без предрасуда, заснованих на уважавању различитости и толеранције.