Румљанка, глумица Бојана Милановић добитница награде „Искра културе“

Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Милан Мицић уручио је данас у холу Покрајинске владе   Годишње награде из културе –Искре културе, које се додељују за највеће стваралачке резултате у култури и уметности, а које традиционално додељује  Културни центар Војводине „Милош Црњанскиˮ.

Овогодишњи лауреати су четири даме, које су по пропозицијама стручног жирија одабране у исто толико категорија и тако је  Искра културе за савремено стваралаштво младом аутору до 35 година ове године припала глумици Бојани Милановић, док је  доц. др Ивана Иванић лауреанткиња Медаље културе за мултикултуралност и интеркултуралност. Др Тијана Палковљевић – Бугарски добитница је Медаље културе за очување културног наслеђа, а академска сликарка   Вера Зарићдобила је  Медаљу културе за животно дело, тј. за укупно стваралаштво.

Честитајући лауреанткињама у име покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић и у своје лично име, др Милан Мицић је истакао да су даме које су добиле награде имају свој дубоки унутрашњи разлог зашто се баве послом, којим се баве, а то свакако није само посао, већ и изузетна посвећеност, стручност и страст што их је издвојило у мозаику војвођанске културе.

„И без ове посебне награде, ове даме би се на исти начин бавиле својим послом“ рекао је помоћник др Мицић и истакао да начин на који то раде их је издвојио и само друштво их је препознало као жене посвећене и посебне, на чему им честитам и захваљујем, рекао је на крају своје честитке др Милан Мицић.

Ненад Шапоња директор Културног центра „Милош Црњански“ упутио је у име чланова жирија и у име колектива ове кровне институције културе у Војводини искрене честитке, подсећајући на бројне активности ове установе, која са доделом годишњих награда заокружује свој циклус.

У име добитница обратила се академска сликарка Вера Зарић,која је овом приликом истакла да је свака награда признање за уложени труд и посвећеност и на томе хвала, оним људима који су то и препознали.