Рума: Од данас ради реновирано одељење педијатрије за здраву децу

Од понедељка у румском Дому здравља са радом почиње реновирана педијатријска служба – одељак за здраву децу, чиме ће боље услове за прегледе имати око три и по хиљаде малишана, као и сви запослени у овој служби.

Директорица румског Дома здравља др Јелена Стојанац Мрачевић је напоменула да је извршена комплетна замена водоводне, електро енергетске мреже, да су постављени нови подови, столарија, керамика, неопходне санитарије, канцеларијски намештај и медицинска опрема, радијатори, клима уређаји, расвета, те да су обављени и молерско-фарбарски радови.

Пројекат је обухватио и реновирање чекаоница, па ће родитељи са својом децом сачекати заказани термин за лекарски преглед у далеко пријатнијем и комфорнијем амбијенту.

Наши запослени су презадовољни и срећни зато што је реновирана служба здравствене заштите деце – њихова друга кућа, а наши најмлађи пацијенти и њихови родитељи ће се осећати пријатније и деци ће бити много лакше да превазиђу страх од белих мантила„, казала је директорица Стојанац Мрачевић.

Средства за реконструкцију обезбедила је општина Рума, а тим поводом данас је Дом здравља посетио председник Општине Рума Душан Љубишић који је уједно подсетио на велика улагања у овај објекат и здравствену заштиту Румљана у протеклом периоду.

Подједнако се улаже у модернизацију медицинске опреме, набавку санитетских возила и унапређење саме инфраструктуре. Морам напоменути да смо ми пре две године решили и проблем грејања. Мазутна котларница стара 40 година је стављена ван функције, прикључили смо Дом здравља, објекат са 9.000 метара квадратних, што није мала површина, на нашу гасну котларницу „Солидарност“. У разговору са људима из Дома здравља смо одлучили да реновирамо и одељење за школску децу. Желимо да наш центар примарне здравствене заштите буде онакав како и треба да буде, да најбоље могуће услове имају и најмлађи суграђани и сви други грађани који овде долазе„, поручио је председник Љубишић.

Како је најавио председник, након што су завршени радови на реконструкцији комплетне педијатрије, радови би у наредном периоду требало да буду настављени у служби школског диспанзера, као и осталих одељења и служби.