Рекордна улагања у мрежу атарских путева у Руми

Ова година ће бити година рекордних улагања у атарске путеве, речено је након последње седнице Општинског већа у Руми, поготово узевши у обзир чињеницу да осим улагања из сопственог буџета, уређење атарских путева у Руми је подржала и Покрајинска влада преко секретаријата за пољопривреду.

„Рекордна средства смо добили од Покрајинског секретаријата за пољопривреду и оно што је важно да наш буџет није додатно оптерећен у смислу да смо морали нека нова средства за ову намену да опредељујемо. Раније опредељена средства од 18 милиона евра ће практично бити довољна за плаћање ПДВ-а који је наша обавезау целом овом пројекту“, рекао је Душан Љуишић, председник Општине Рума.

Укупна вредност пројекта је непуних 76 милиона динара, од којих је Покрајина суфинанисрала са 72 милиона динара.

„Набавка ће бити расписана већ у понедељак журимо да искористимо ово време да се то што пре уради. Ми смо константно улагали у мрежу атарских путева у претходном периоду међутим ове године рекордна у смислу дужине атарских путева које ћемо да урадимо. Планирамо да урадимо близу 20 км атарских путева што ће у значајном допринети да пољопривредници лакше брже дођу до својих њива, а са друге стране ми као одговорна локална самоуправа чинимо све што је у нашој надлежности а везано је за пољоприврееду искористимо и уложимо на најбољи могући начин”, рекао је председник.

Како је прецизирано у Уговору између секретаријата и општине предвиђено је уређење атарских путева у Кленку, Жарковцу, Руми,Никинцима, Путинцима, Витојевцима, Платичеву, Стејановцима и у Вогњу, а пројекат мора бити завршен до децембра ове године.

Весна Самарџија