Почело чишћење дивље депоније између Сусека и Луга

Председница општине Беочин Биљана Јанковић обишла је данас радове који су у току на уклањању дивље депоније између Сусека и Луга.

За потребе чишћења ове депоније планирано је уклањање око 1 400 кубних метара нагомиланог смећа а од почетка акције чишћења до сада уклоњено је око 900 кубних метара отпада.

Током обиласка радова на чишћењу, председница Јанковић истакла је да ће општина Беочин у наредном периоду уз сарадњу са свим покрајинским и републичким институцијама али и са локалним надлежним службама интензивно радити на проналажењу решења за вишегодишњи проблем стварања депонија које настају као последица несавесног одлагања отпада.

„Стварање дивљих депонија на територији наше општине један је од проблема са којим се морамо суочити у што краћем року позивајући на сарадњу како надлежне инспекције да реагују тако и грађане да пријављују недозвољено одлагање смећа. Локална самоуправа ће интензивно радити на проналажењу дугорочних решења за која се надамо да ће укључити и постављање видео надзора на овим локалитетима али и едукацију грађана.“, истакла је председница Јанковић током данашњег обиласка терена.

За решавање питања дивље депоније између Сусека и Луга општина Беочин обезбедила је средства преко Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине у износу од 1 500 000 динара.

Завршетак радова се очекује до краја недеље након чега ће бити постављена сигнализација и знакови са назнаком забране одлагања отпада а инспекцијски надзор ће у овом делу бити појачан.

Општина Беочин још једном апелује на све суграђане да не одлажу отпад на за то непредвиђена места јер последице неадекватног одлагања смећа могу бити погубне по природу и по здравље људи.

фото: Исмет Адемовски