Покрајинска влада обезбедила 71 клима уређај за здравствене установе у Војводини

Покрајинска влада је на данашњој седници, којој је председавала председница Маја Гојковић, донела закључак да се обезбеди 71 клима уређај за четири здравствене установе чији је оснивач АП Војводина.

Клима уређаји обезбеђени су за Клинички центар Војводине (30 комада), Институт за здравствену заштиту деце и омладине Војводине (11), Општу болницу у Врбасу (20) и Дом здравља „Др Ђорђе Лазић“ у Сомбору (10).

За потребе Завода за јавно здравље Зрењанин набављен је гасни хроматограф с масеним детектором, у вредности од 12,6 милиона динара.

На седници је донет и закључак да се за потребе Института за кардиоваскуларне болести Војводине, у јавну својину прибаве два апарата „Starling” хемодинамска монитора, који су набављени у оквиру међународног пројекта „Stratify HF”, финансираног од стране Европске уније преко HORIZON програма.

Покрајинска влада прихватила је и информацију о реализацији пројекта „Интервенције на Дунаву“ – I.D.Danube, који се реализује у  оквиру Интерег VI-A ИПА програма Хрватска – Србија 2021-2027.

Укупан буџет пројекта је 1,8 милиона евра, од чега је 885.754 евра из буџета партнера из Србије.

Циљ овог пројекта јесте унапређење сарадње и спречавање ризика од катастрофа у прекограничном подручју реке Дунав кроз унапређење вештина и поступака оперативних снага цивилне заштите и ватрогасно-спасилачких јединица.

Водећи партнер је Вуковарско-сремска жупанија, а партнери су Јавна установа лучка управа Вуковар, Министарство унутрашњих послова Републике Србије, Сектор за ванредне ситуације (Србија), и Фонд „Европски послови“ АП Војводине.