Покрајинска влада издвојила новац за пројектно-техничку документацију за изградњу спортске хале у Иригу

Покрајинска влада издвојила средства за осветљење фудбалског терена на Ђачком игралишту у Новом Саду и за пројектно-техничку документацију за изградњу спортске хале у Иригу

Покрајинска влада је на данашњој седници донела решење да се издвоји 33,5 милиона динара за постављање осветљења на фудбалском терену Центра за спорт – Ђачко игралиште у   Новом  Саду, а средства су усмерена Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду.

Осветљавањем фудбалског терена на Ђачком игралишту биће знатно унапређен наставни процес и обезбеђени адекватни услови за коришћење терена у вечерњим сатима.

На данашњој седници донето је и решење да се Општини Ириг усмери 6,6 милиона динара  за израду пројектно-техничке документације за изградњу спортске хале у Иригу.

Ириг на својој територији нема спортску халу, па деца из те општине на спортске тренинге путују у друге градове.

Изградња спортске хале допринеће развоју спорта  и физичке активности у Иригу, а деца, млади, спортисти и рекреативци добиће место за тренинг и простор у ком ће се одвијати различити спортски догађаји.

Покрајинска влада је издвојила и 20,2 милиона динара за опремање Предшколске установе „Полетарац” у Оџацима, док је Дому ученика средњих школа „Бранково коло” у  Новом Саду усмерено 26,99 милиона динара за обнову фасаде.